oluyor tabi ki. ben de önceki okuduğum alamut hikayerinin sadece hikayat olduğunu fark edip ve onları xtir edip, bi bilim insanının yazdığı doktora tezi olan "Hasan Sabbah" kitabını hediye ettim kendime.
biraz reklam gibi oldu fakat cevaptır sanırım.
Babamdan dolayı küçüklüğümden beri var. Babam arada pop quizler yapardı. Eski bir kelime ya da tarih sorusu olurdu bilirsem de para verirdi. Aynı okuma ve araştırma alışkanlığı kaldı. Genelde büyük imparatorlukları okuyorum.
bana da böyle bir gece ansızın 'tarih bilgim çok yetersiz yea' aydınlanması gelmişti. bir süre ordan burdan okudum sonra 'bir düzene göre gideyim bari' derken açık öğretimde tarih okumaya başladım, devam ediyorum.
işimle hiç alakası yok, güzel bir alan bence.
Ülkelerle ilgili bi şeyler bilmeyi çok seviyorum özellikle. Yani ülkeler özel ilgi alanım. Bayraklar, başkentler, coğrafya, tarih, kültür vs hep ülkeler üzerinden gidiyorum. Hani atıyorum dümdüz bi tarih okuması değil de, arada aklıma rastgele bi ülke geliyor, onun tarihini, coğrafyasını falan okuyorum. Bu yüzden Orta Çağ, Roma, 2. Dünya Savaşı vs gibi popüler konularda genelde çok bilgim olmasa da ülke bazında tarih ve genel kültür bilgim oldukça iyidir.
Evet hatta şu an dünya tarihi okuyorum, ayrıca düşünce tarihi kitabını almıştım sırada o var.
Lisede en sevmediğim ders tarihken mezun olduktan sonra tarih okumaya başladım. Sebep; belki de tarihin tekerrür etmesi. Turan Akıncı'nın kitaplarını beğeniyorum. Okuması kolay, zevkli.
1800'lü yıllardan itibaren Osmanlı ve sonrasında Cumhuriyet tarihini okuyorum.
daha geri tarihler çok sıkıcı geliyor. yok Kosovaymış Mohaçmış.
Ülke ya da siyasi tarih değil ama kavramların, nesnelerin, duyguların vs. tarihini okumayı seviyorum. Batı'da Ölümün Tarihi kitabı gibi.
var elbette. selçuklu tarihi okuyorum ben bu aralar. ondan önce de halil inalcık okumaları yaptım biraz.
Selçuklu Devleti’nin Kuruluşu (Yeni Bir Yorum) okuduğum kitap