Şu ara ısrarla youtube da önüme çıkan jared Lanier in 10 arguments for deleting social media kitabını birazda youtube'un ısrarıyala okumuş bulundum.Herneyse başlıktaki argumanım bu adamın kitabından ileri geliyor intihal yapmış olmayayım, ben sadece mevzuyu turkiyeye uyarlıyacagim acaba gerçekten insanlar bitmek uzere olan hayat kalitelerini korumak adına birşeyler yapmayıp ekşisözlükte, twitterda ağlayarak günü geçiriyor ve rahatlıyorlar mı? toplu bir ağlama mastürbasyonu ve sonunda çöküş.. bu sosyal medyanın suçu olabilir mi?




 

Kesinlikle bu dediğine katılıyorum. Sosyal medya ilginç bir şekilde bizim arabesk dünyamıza entegre oldu, ağlama duvarına çevirdik bu dünyayı.

roket adam

Aslında tam anlatamamışta olabilirim birşeyleri değiştirebilecekken(misal yazar kasa atmak) sosyal medyada beğeni almak uğruna en ağlak,içli,edebi vs twitt/entry bende diyip o gece huzurla başımızı yastığa mı koyuyoruz acaba?

bluewhale

bahsettiğin kitabın e-book halini buldum. okuyup öyle yorum yapacağım.

işimdeyim gücümdeyim

Bence sosyal medyanın çift taraflı iletişim imkanı sağladığı görüşü tamamen bir yanılgı. Bu sistemin içinde doğmuş bir mekanizma asla karşıt düşünce için tehlike arz etmez, ettiği anda tak fişini çekerler geçmişte olduğu gibi. Yani bir silah evet ama tamamen ideoloji çemberi içinde var olabilecek bir silah. Kısaca sosyal medya da devletin ideolojik bir aygıtı

olaylar olaylar

Liberal bakış açısıyla bakarsak sosyal medya bir devrim zaten, işin teknik boyutu aldatıyor bizi. Herkesin her bilgiye ulaştığını düşünmesi insanları eylemde bulunma noktasında özgürlüğe ulaştırıyor gibi gözükebilir fakat ideolojik olarak pek de işe yaradığı söylenemez. Tüm iletişim araçlarının nasıl, ne amaçla doğduğunu düşünmek bile bu ideolojik aygıt kavramını açıklıyor zaten. TV neyse sosyal medya da odur. Kitleler sosyal medya ile uyutuluyor. Aksinin olduğunu pratik olarak henüz görmedik. Filmini izledik o ayrı.

youtu.be

olaylar olaylar

Abi ilk kahve İstanbul'da kuruldu millet kahvede siyaset konuştu gıybet yaptı.

Aynı konsept Londra'da kuruldu adamlar ticaret konuştu. Borsaya çevirdiler ortamı .
Durum biraz bu. İşi gücü hava atmak olan insan hava atacak . Siyaset olan insan siyaset yapacak. İnternet olmasa da insanlar farklı olmazdı .

ycaycayca
1

mobil görünümden çık