Merhaba sevgili duyuru, bu bamyaları ayıklarken sümüklü salya gibi bişey geliyor. Pişince de salyalı kıvam olmaması için ne yapalım?
Hiç temizlemeden sapıyla falan koysak olur mu?



 

Sapının ucundan azcık kesip pişiriyorum. Şapkasının kenarlarına falan bıçak sürmüyorum. Zaten pişince yumuşuyor o kısımlar da ama herkes hoşlanmayabilir. Bu şekilde hiç salyalanma olmuyor.

curukturpkokusu

Koni şeklinde keseceksiniz kafalarıni yani yukarıdan çekirdekli kısmı görünmeyecek ve limon ekleyecekseniz pişirirken.

habarbey

bamya saplarını çok kesme, limon suyuna konulur bamya, pişirirken de limon suyu eklenir ve bir de en önemlisi parçalanacak kadar pişirme.

hem şişko hem deli

Cevaplar için teşekkürler:)
Peki kurutunca da sonra pişirince salyalanır mı?

coca cola

açılın bamya ustası geldi:
1. bamyaları çok zedelemeden, ovuşturmadan, mıncırmadan yıkayın. süzün, yayvan bir kaba alıp 20-30 dk güneşte kurutun.
2. uç kısımlarını dümdüz değil, konik bir şekilde ve çok derinleştirmeden temizleyin. bamyanın yeşil tüylü kısmına dokunmayıp şapka gibi kısmını alın sadece.
3. bamyaları kenara koyun. tencerenizde soğan, salça, domates, baharat, su vs vs yani yemeğin her şeyini yapın hazır edin.
4. her şey hazır olunca en en en son bamyaları içine atın, daha da ne karıştırın ne dokunun. pişti mi falan diye de karıştıracaksanız metal değil tahta kaşık kullanın ve çok yumuşak hareket edin.

not: en hiper süper lezzetli bamya için limon değil koruk suyu kullanın.
afiyet olsun.

halanne

bamyaları yıkayın, limon suyu sıkın üzerine, ardından kurumaya bırakın, sonrasında tepesini konik şekilde soyun hafifçe, gerisini normal pişireceksinizişte. bi de çok iri bamya daha çabuk dağılır küçük tercih edin

delidiyorum
1

mobil görünümden çık