Hukuk fakültesi mezunuyum. Açıköğretimden ikinci üniversite lisans programı okumak istiyorum. Birincisi bana faydası olur mu? İkinci sorum hangi bölüm tercih etsem benim için daha iyi olur? Ucuncu sorum anadolu ya da istanbul universitesinden hangisini tercih etmeliyim?

Anadolu üniversitesi: felsefe, halkla iliskiler ve reklamcilik, saglik yonetimi, sosyal hizmet, sosyoloji, tarih, turk dili ve debiyati, yonetim bilisim sistemleri, calisma ekonomisi ve endustri iliskileri, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yonetimi, maliye, uluslararasi iliskiler, havacilik yonetimi, isletme, uluslararasi ticaret ve lojistik.

Istanbul universitesi: cografya, cocuk gelisimi, felsefe, iktisat, insan kaynaklari yonetimi, is sagligi ve guvenligi, isletme, rekreasyon, siyasal bilimlee ve u.a iliskiler,, siyaset bilimi ve kamu yon, sosyoloji, tarih, uluslararasi ticaret ve lojistik, yonetim bilisim sistemleri.

 

Anadolu en iyisi

Hangi alanda çalıştığına yada çalışmak istediğine bağlı. Mesela kamu ile ilgili çalışıyorsan kamu yönetimi olabilir, yada hastaneler ile filan çalışılıyorsa sağlık yönetimi.

İki yıllıklarda daha ilginç bölümler var. Mesela ben sosyal medya yöneticiliği okuyorum.

infernalcadre

1- Faydası olur mu? 2- Hangi bölüm?

Bunun için veriler yetersiz. Tek başına hukuk okuduğunuz bilgisi pek bir şey ifade etmiyor. Diyelim ki havacılık hukuku üstüne çalışacaksanız o zaman havacılık yönetimi belki işinize yarayabilir. Ya da sağlık hukuku için sağlık yönetimi, yine çalışma alanınıza göre uluslararası ticaret ve lojistik... Akademisyenlik düşünüp hukuk felsefesi ve sosyolojisi alanında çalışacaksanız felsefe, sosyoloji faydalı olurdu. Mesele ceza hukuku çalışacak birisi için ikinci üniversite olarak değil ama fakültede okurken yandal olarak psikoloji çok faydalı olabilirdi. Önce hukukta ne yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

Eğer yalnızca diplomanın işe girmede bir etkisi olur mu derseniz, pek sanmıyorum. Onun yerine eğer İngilizce bilginize yapacağınız yatırım ve spesifik bir alanda bir yüksek lisans mesleki anlamda çok ama çok daha fazla faydalı olacaktır. Entelektüel açıdan kendime bir şeyler katmak istiyorum derseniz felsefe ya da sosyoloji olabilir. Serbest avukatlık için belki işletme de size pratik anlamda bir şeyler katabilir. Ama dediğim gibi, bence yüksek lisans (illa hukuk alanında değil) ve yabancı dil çok daha fazla şey katacaktır.

2- İlla yapacağım diyorsanız hangisi?

Anadolu Üniversitesi bu konuda çok daha deneyimli. Ders kitaplarına göz atmıştım, A.Ü.’nün kitapları metodolojik açıdan İ.Ü.’den çok daha iyi.

microfiction

iş sağlığı güvenliği
bilirkişi olursun

kestane gürgen palamut
1

mobil görünümden çık