merhaba,

bebeğimin 9. ayı bitti. yoğun olmamakla birlikte , genellikle akşamları ve öğlenleri çok az bebeğimi emziriyorum. ama lustral 50mg içmem lazım. doktor çok etkilemeyeceğini istersem emzirebileceğimi falan söyledi?
sizce ne yapmalı? emzirmeyi de bırakmak istemiyorum ama doktor emzirmektense çocuk için benim ruh sağlığımın daha iyi olması gerektiğini söyledi.
kararsızım.

 

doktorunuzu sakın bırakmayın derim, annenin ruh sağlığını emzirmenin önüne koyabilen bir doktora ender rastlanıyor ülkemizde. emzirmek çok özel ve gerekli bir şey, ben de oğlumu 1,5 yıl emzirdim. ancak siz daha önemlisiniz. mutsuz annelerin çocukları da mutsuz olur bunu unutmayın. çocuğunuzun sağlıklı büyümesi için beden ve ruh sağlığı yerinde bir anneye ihtiyacı var öncelikli olarak. bu anne sütünden daha büyük bir ihtiyaç. o sebeple ruh sağlığınız için ne yapmanız gerekiyorsa yapmalısınız. lustral ile ilgili yapılan çalışmalar var ve emzirirken kullanılabileceği ancak bebeğin yakın pediyatrik takipte kalması gerektiği söyleniyor (doktor değilim, sizin için kısa bir makale taraması yaptım sadece, konunun uzmanları daha doğru bilgi verebilirler).

luin

Doktorunuzun sözünden çıkmayın.

ketkaratudun

Sizin ruh sağlığınız da çok çok önemli hem sizin hem de bebeğiniz için. Medikal tarafını geliştirmiş başka bir doktora daha sorardım ben olsam. Lustral basit bir ilaç değil diye biliyorum ama doktor değilim ben.

damba

siz daha önemlisiniz. ama ben yine de lustralle bebek emzirmez, emzirmeyi bırakırdım. 9 ay da yeterli bir süre böyle bir durum içerisinde.

kenarortay

önemsenmeyecek miktarlarda geçiyor süte. o yüzden emzirirken içebilirsiniz. emzirmek de ruh hali düzelten bir etkinliktir ayrıca, o yüzden emzirmeye mutlaka devam edin.

nolmus yani

35 gun once dogum yaptim, emziriyorum. lustral kullaniyorum, ilaci da kullanmam icin psikiyatrist olan babam verdi.

deartheodosia
1

mobil görünümden çık