yaklaşık 2,5 yaşında dişi calico cinsi bi kedimiz var. geceleri bizle yatan, bize karşı oyuncu ama yine de kendini çok sevdirmeyen bir kedi kendisi. evimize gelen misafirlere falan pek iyi davranmaz. çoğunlukla kaçar,saklanır yabancı birisini görürse evde, bazen de kendini koruma iç güdüsünden olsa gerek kıhlar ve saldırmaya çalışır başka insanlara. bize söylenen annesi çok küçükken ölmüş, anne sütü falan alamamış. biz de biberonla falan beslemiştik ilk geldiğinde. anne sütü alamadığı için mi böyle bilemiyoruz. biraz huysuz olsa da kendisini seviyoruz :) şimdiye kadar hiç başka kediyle de karşılaşmadı.

şimdi bende instagram'da, sahibinden.com'da annesi ölmüş ya da terketmiş ya da sahipleri tarafından sahiplendirilmek isteyen yavru kedileri gördükçe içim acıyor. ayrıca belki kendi cinsinden bir oyun arkadaşı olursa bizim kedi de daha rahatlar diye düşünmüştüm hep. eşimi sonunda bi tane daha kedi sahiplenmeye ikna edebildim ama ikimizin aklında da acaba evdeki kedimiz alışabilecek mi korkusu var açıkçası.

yani diğer kediler 2-3 günde alışırsa bizimki de 5-6 günde alışır diye düşünüyorum ama daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için kesin de bişey diyemiyorum. pandemi sürecinde evden çalıştığım için bütün gün evde olduğumdan dolayı gündüzleri de kedilerin yanında olabileceğim devamlı.

gerçekten evdeki kedimiz biraz zor bir kedi. şu güne kadar eşim ve ben dışında kimseyi sevmedi.

evdeki kedimizin yeni gelen yavruya hiçbir şekilde alışamama gibi bir durumu olabilir mi? eğer böyle bir durum ihtimali varsa hiç baştan bu işe girişmeyeyim.küçük yavruya da zarar gelmesin, bizimkinin psikolojisi de bozulmasın :)

ikinci soru olarak da evdeki kedimiz dişi olduğu için yeni sahipleneceğimiz kedi erkek olsun diye düşündük. evdeki kısırlaştı zaten ama aynı cinslerin anlaşması daha zor oluyor diye duydum. bu doğru mu?

 

İki kedi bir kediden her zaman iyidir ama evdeki kedinin alışamama kabullenememe durumu var, bizimki mesela bırak kediyi bizden başka bi eş dost geldiğinde bile tribe giriyor, ikinci kediyi hiç istemez ama kediden kediye değişiyor tabii bazısı bizimki gibi yabani oluyor bazısı dost canlısı oluyor, her tabiattan örneği var.

angelus

1 Yaşında ki British dostuma, 6 Yaşında ki sokakta hayatını devam ettirmiş tekir kanka getirdim, 1,5 yıldır birlikteler hala alışamadılar.

paramolacak

merhaba. alışma durumunun cinsiyetle bir alakası olmadığı gibi asla alışmayıp ayrılmak zorunda kalabiliyorlar.

yine de caymanızı önermem zira hiç anlaşamayan olduğu gibi çok iyi anlaşan da var. kedisine bağlı sadece.

www.instagram.com seçkin hanımın ilanlarını incelemenizi ve kendisiyle görüşmenizi öneririm. durumunuza uygun olarak yönlendirecektir sizi; ilgili, bilgili ve güvenilirdir.

ikinci bir kedi sahiplenmenizin en çok mevcut kedinize yararı olacağı için vazgeçmemenizi dilerim.

bir garip melek

öncelikle calico cins değil bir desen adı. bu yüzden soke (sokak kedisi) cinsi olarak kabul etmek en iyisi.
kediniz biraz asosyal. yaş itibarıyla oyun yaşını geçmiş yetişkin bir kedi oyun arkadaşı değil de sosyalleşeceği bir dişi kedi ya da bakıp büyütebileceği yavru kedi gerekiyor. bunu kedisi olan bir arkadaşınızda test edebilirsiniz. yabancı bir kedi ile iletişim kurarsa ikinci bir kediyi düşünün.
not: ilk iletişimleri elbette tıslama v.b. şeklinde olacaktır. bunu devam ettirmezlerse olumlu işaret olarak alailirsiniz. bir de bazı dişiler anaç karakterlidir. onlara yavru kabul ettirmek kolaydır. yavru için büyük kedi annesiymiş değilmiş pek farketmez. bir de yetişkin ve kısır bir dişinin yanına yetişkin bir erkek kedi getirmek ciddi bir hata olur. erkek kedi her zaman diğer kedilerle anlaşmakta (sıradışı durumlar ve sıradışı kediler hariç) zorluk çeker.

tururo
1

mobil görünümden çık