sorunun batarya problemi olduğunu tespit ettim.
yetkili apple servisine götürdüğümde ise duruma göre logic board'ın da değişmesi gerekebileceğini söyledi ve sadece batarya için 3200 TL + Servis ücreti + KDV gibi bir ücret istedi. Logic board ücretini söylemedi.
ben bu bilgisayarın üstüne soğuk su mu içeyim artık? Kullanılmaz durumda çünkü şuan. Benzer problem yaşayan oldu mu?

ben de yakın zamanda 2012 model içn değiştirmeyi düşünüyorum. apple'ın sitesinde retina için bile 1429 tl diyor.
support.apple.com
neden o kadar fiyat çıkardılar? batarya değiştirmekte bir şey yok zaten. orijinal yedek parça satılmadığı için servise götürücem ben de. yoksa biz de takarız.


@black mamba, bana da ilk başta buradaki fiyatları söylediler, ancak test için servise verdikten sonra yukarıdaki fiyat çıktı. servis kriterlerine uygun değil dediler bana.


bir de sanırım bu sitedekiler sadece batarya fiyatı da olabilir, late 2013 de üst kapakla birlikte değiştiriyorlarmış. ifixit'ten baktım, batarya kasaya yapışık, herhalde o nedenle.


batarya da gümrükten geçmez herhalde. yoksa ifixit'den sipariş vericem.


servis kriterleri neymiş ki? bence servis dahil fiyatı. çünkü apple yedek parça satmıyormuş. öyle olsa alır takardık. bence 1-2 yerden daha fiyat al.
