Merhaba. İmzalamam için iş sözleşmesi ilettiler. Daha önceki sirketimde yıllık kazanacağım brüt ücret, pozisyonumun ismi gibi pek çok detay vardı. Goreve baslayacagim yeni sirketin is sozlesmesinde herhangi bir detay yok. Maaş bilgisi ve yapacağım iş yazmıyor. Standartı ilk bahsettiğim gibi mi olmalı yoksa bu şekilde de oluyor mu? Ek olarak teklifi telefonda aldığım için emin olamadım. Firma kurumsal bu arada. Bir de belirsiz süreli iş sözleşmesi yazmıyor sadece iş sözleşmesi yazıyor. Bu da bir sorun teşkil eder mi?




 

Firma kurumsal olsa da teklifi yazılı olarak geçmesi ve sizin alacağınız ücretin altına imza atmanız en doğrusu. Sözleşmede yazmasa da olur. Ama en azından yazılı bir teklif olmalı bence. Benim başıma geldi, teklifi telefonda sözlü olarak aldım. Sözleşmede de ücret yazmıyordu. Sordum ve "size ne beyan edildiyse o olur" dendi. Sonra eksik yattı maaş. İK müdürü kahpeye söylediğimde ise beni yalancılıkla itham etti. Yalancısın demedi ama bana "isterseniz tekliften sonra genel müdüre attığım maili size gösterebilirim" falan dedi. Sanki ben yalan söylüyormuşum gibi bana ispat maili falan gösteriyor. Ancak ben o kadar eminim ki, tekliften sonra ben de arkadaşıma mesaj atmıştım, şu kadar teklif geldi diye.

Neye, uzun lafın kısası, İK ile görüşün ve bu konuyu mutlaka netleştirin. Sonra düşük maaş yatarsa üzülürsünüz.

İş sözleşmesinin bitimine dair bir madde yoksa o zaten belirsiz süreli iş sözleşmesidir. Görev tanımınızın da size ayrı bir doküman olarak beyan edilmesi lazım.

himmet dayi

Maas, sorumluluklar ve titrinizin olmadigi bir sozlesmeye imza atmayin, mutlaka bu bilgilerin de sozlesmeye eklenmesini isteyin-

gunes123
1

mobil görünümden çık