Merhaba euthyrox kullaniyorum 2 haftadir merak ettigim bir konu var , ilaci kahvaltidan yarim saat sonra almami soyledi doktor ac karinla bu sure zarfinda kahve icebilir miyim? Yani ilaci aldiktan kahvaltiya kadar ki yarim saat icinde. Ayrica ilaci almaya basladigimdan beri kendimi daha sinirli, gergin ve alingan hissediyorum bu normal mi ayni seyi yasayan oldu mu? Ben daha iyi gelir ilac diye umuyordum.




 

Merhaba, ilaci yarim saat once al demis olmasin? Yillardir euthyrox kullaniyorum ve kesinlikle ac karnina alinmasi gerek, eger tok karnina alinacaksa da dozun yukseltilmesi gerekli.

Prospektusunde bile bu sekilde yazar.

Kahvaltidan yarim saat once alip o sure zarfinda hicbir sey yiyip icmemeniz gerekiyor ilacin etkisini gormeniz icin.

poison pill

Evet cay kahve de tuketmemeniz gerekiyor. Net olsun diye tekrar yazmak istedim. Sadece ilaci ictiginiz kadar suyla yarim saat bekleyiverin canim :)

poison pill

Gerginlik ve sinirli olma halini anlamadim ama. Hipotiroidi oldugunuzda bunlar daha cok gorulebilir gibi ama belki dozu yuksek gelmistir. Bir sure daha gozlemleyip doktorunuza bilgi verin.

poison pill

@poison pill evet önce tabi ki yanlis yazmisim :) tesekkurler cevap icin.

carmenta

İlacı kahvaltıdan en az yarın saat ideali 45 dk önce almalısınız. Kahve vb. kesinlikle içmeyin, prospektüsünde de yazıyor. Açlık nedeniyle kan şekeriniz düşmüş olabilir. Kahvaltı vaktinizle ilaç kısmını iyi ayarlayın. Tam tersi vücudunuzu düzene koyup iyi hissetmenizi sağlayacak.

kaset
1

mobil görünümden çık