Çukur.
hükümet değişse bile geçiş garanti verilen köprüler, hasta garanti verilen hastaneler, yolcu garantisi verilen havalimanları/alanları var. parlak değil. bu arada bir de istanbul depremi olursa vay halimize.
Bu şekilde devam eder, ciddi bi farklılık olmaz diye düşünüyorum. Memleket meseleleri ile ilgileniyorsanız şu kitabı öneririm, baya bi ufkumu açtı (bkz: türkiye'de geri kalmışlığın tarihi)
lağım çukuru. bugünden farklı değil yani.
aynı
türkiye çok krizler gördü gene toparlanır. ama ne kadar sürer o bilinmez. ticaretle uğraşan bir şekilde yolunu bulur da. küçük esnafa, maaşlı çalışana, asgari ücretliye yazık olacak.
zengin daha zengin olacak, teknolojiye ayak uyduran yukari cikacak, bocekler daha da bocek olacak.
imf'den 200 milyar dolar borç aldığımızı görüyorum.
Siyasi anlamda tarih tekerrür edecektir. Tek başına iktidar sonrası 15 yıllık koalisyonlar döngüsüne dönülmesi muhtemel.
Yakın zamanda yaşanan ekonomik çöküş ve özgürlüklerin, liyakatin azalmasıyla ortaya çıkan beyin göçünün, ağır bir faturası olacaktır. Bunlar iyi günler desem yeridir yani. Ben 90ları hatırlıyorum. Otomobil almak lüks ve zor bir şeydi. Şu an ekonomik anlamda o döneme döndük. Sadece tv'de enflasyon canavarını göremiyoruz.
Türkiye çok krizler gördü, toparlanır denmiş.
Hayır toparlanmaz. Çünkü toplumda resmen "ne krizi" kafası var.
2002'yi hatırlıyorum, haber bültenleri "savaş(ırak savaşı) krizi unutturmasın" etiketi altında ana haberde özel bülten yayınlardı.
Şimdi birisi çıkıp tv'ye kriz var kriz desin hele... Halk zaten umursamaz bir hâle gelmiş, ne kopartırsam kafasında.
aynı+1