sorum şu;
bebe değilim öncelikle ~40. yaklasık 1 yıldır, akşam alkolü kontrollü almama rağmen sabah kötü uyanıyorum. Yani limitlerim bellidir benim 2 bira, 2 kadeh rakı ya da yarım şişeden biraz fazla şarap. Bunlardan biriyle çakırkeyif çok güzel bir gece geçiriyorum. baş dönmesi vs zaten yok ancak sabah olduğunda kafam ağırlaşmış, midem bulanır halde, hatta hafif baş dönmesiyle uyanıyorum. ilk bir iki seferde herhalde farkında olmadan gece cok kaçırdım diye düşündüm ama tekrarlıyor, bu durum başına gelen veya fikri olan var mıdır?



 

Alkol aldığın günler su tüketimini artır düzelir, yaş ilerledikçe mekanik işlemlerin gerçekleşmesi için daha fazla tork gücüne ihtiyaç duymaya başlıyor sistem, onda da eskiden 1 birim suya ihtiyaç duysa yaşlandıkça 5 birim suya ihtiyaç duymaya başlıyor, o da dehidre edebiliyor.

angelus

Yas ilerledikce vucudun alkolu metabolize etmesi de yavasliyordur. Yatmadan once bol su/maden suyu icin.

crown

Özellikle belli bir yaştan sonra fermente içkileri bırakıp distile içkilere geçmenin metabolizma için daha rahatlatıcı olduğunu okumuştum. Belki bir alakası olabilir.

love my way

hmmm evet haklısınız zaten çok içen biri değilim bundan olabilir, sabah uyandığımda 1 ltyi içtim bi anda. su konusundaki tavsiyelerinizi dikkate alacağım. distile içki konusuna da katılıyorum, değişmek lazım yavaştan.

delidiyorum

artık haftada 5 kez falan takılıyoruz, haliyle sabah işe giderken baş ağrısı ve halsizlik çok oluyordu.(10 bira falan her akşam)

uyurken yoğurt, ayran ya da kefir içiyorum bol bol. takviye olsun diye sabah uyandığımda da içiyorum. tüm gün hiç alkol tüketmemiş gibi oluyorsun. umarım işe yarar.

37e

redeath

Aksam yatmadan bir limon, sabah kalkinca bir limon sikip shut yapin. Ciddi fark yaratir. Bir de ertesi gun vucuttab alkol ve etkilerini uzaklastirmanin baslica kurali kardio egzersizi, kosu yuruyus boks artik ne olursa... yatarak ve hareketsiz kalarak cok gec atlatiliyor...

msb

Karaciğerle ilgili bir problem olabilir.

acebi
1

mobil görünümden çık