Merhaba duyurucular. 6 - 7 yıldır ÇOK düzensiz spor yapıyorum. Salona gidip bırakıyorum, evde devam ediyorum, beslenme düzenime bazen dikkat etmiyorum.

Pandemi başından beri yağ oranımı düşürmek için evde ekipmansız bir programa başladım, beslenmeme çok dikkat ettim, yağ oranımı düşürdüm fakat ketojenik beslendiğim için çok da kas kaybettim.

Artık hacimlenmek istiyorum. Böyle bir program düşündüm, size de sormak istedim.

1. Göğüs - omuz
2. Sırt - kol
3. Karın - bacak
4. Göğüs - omuz
5. Sırt - kol
6. Karın - bacak

* Ön ve arka kolu aynı gün çalışmayı seviyorum.

Düzeltme önerileriniz varsa öneririm, çok teşekkürler.

 

Evde devam edeceksen ve ketojenik besleneceksen işe yaramaz; evde devam etmeyip salona gideceksen ama ketojenik besleneceksen yine işe yaramaz; salona gidip uygun hareketlerle çalışıp uygun makro-kalorileri alacaksan program zaten pull push legs'e benziyor, her şekilde çalışır.

angelus

Önceki duyuruları da okurken fark ettim hocam bu konudaki tüm sorulara yetişiyorsunuz teşekkür ederim :)

Bu dönem mecburen evde devam edeceğim, 10'ar kiloluk iki dambıl var.
İki haftadır normal beslenmeye döndüm. Bol sebze + yüksek protein ve karbonhidrat tüketiyorum. Şimdiden farkı hissetmeye başladım.

Ortalık durulunca salona geçmeyi çok istiyorum, birazcık geçici bir dönem olacak. Şimdilik tişörtü biraz daha doldurayım yeter :)

hadi ya la

İlk aşamada vücut tabii tepki verecek, yani bi spor geçmişin var ama düzensiz olduğu için böyle söylüyorum, ev çalışmalarında vücut mevcut yeni duruma karşı bi reaksiyon oluşturur pump olursun kaslarına daha çok kan oksijen vs gider bir miktar fark oluşur ama bu geçici olacaktır, yani önünde sonunda her şey progressive overload'a çıkıyor, bir noktada ağırlık yüklemek gerekiyor, belki tekrar-set sayılarını artırmak çözüm gibi gözükebilir ama efektif kas gelişimi için referans olan tekrar-set sayılarının üstüne çıkmak da açıkçası çok fazla bir işe yaramıyor. Yani atıyorum dambılla 12 tekrar fly yaptın evet ilk aşamada bu güzel sonuç verecektir ama kas adaptasyonu sağladığında o ağırlığı artırmayıp tekrar sayısını artırınca, mesela 12 yerine 20 yapınca vücut o ağırlığa zaten alışık olduğu için ekstra yaptığın tekrarlar o kas grubu için stres oluşturmaya yetmeyecektir, onun da haliyle kas gelişimine bir etkisi olmayacaktır. Demek istediğim bu aslında. Bir noktadan sonra bu çalışmalar kardiyo gibi olmaya başlıyor vücut için. Ha bu şekilde yine pump olursun yine kasların şişkin gözükür ama bu kaslara gönderdiğin kan oluyor glikojen oluyor genelde, o nedenle çok beklenti içine girmeni istemem ama bir şeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir tabii ben de vücut ağırlığıyla çalışıyorum bu dönem dambıl vs de kullanmıyorum.

angelus
1

mobil görünümden çık