Selam,

Eşim doktor. covid nedeniyle pozitif, şüpheli vb. hastaları her gün listesine düşüyor.

Listedeki pozitif ve ya şüpheli hastalar evden çıkmasın diye telefonla görüşüyor, mail ile rapor düzenliyor. işe gitmemeleri için raporu yolluyor.

hastalara rapor mu verilecek yoksa sadece nasıl diye aranıp sorulacak mı diye hep listede yazıyor. ne yazıyorsa onu yapıyor.

hastanın durumuna göre rapor 14 gün olabiliyor, daha kısa da olabiliyor.

Asıl olay:

Bir hastası şüpheli olduğu için listesine düşmüş. Evden çıkmayın ben size mail ile rapor yolluyorum bunu iş yerine gönderin, işe de gitmeyin demiş.

4 gün sonraki yeni listedeyse şüphesi kalkmış, işe vs. devam edebilir diye aramış.

hasta da ama siz 14 güne çıkabilir demiştiniz demiş. Eşim de, dedim ama bilgi amaçlı söyledim, sistemde ne deniyorsa o şekilde yapmamız gerekiyor demiş.

Adam da, ben işe gitmeyeceğimi söyledim demiş.

Normalde eşimin sorunu değil. İşini ayarlayıp gidebilir. Ama yardımcı olmak için demiş ki, tamam bir gün daha rapor yazayım işinize ona göre bilgi verin.

Adam da geçen sefer mail atmıştınız yine atar mısınız demiş.

Hayır atamam, çünkü o zaman dışarı çıkmanız yasaktı, şimdi engel yok, sizi görmeden de rapor oluşturmam uygun değil demiş. (hasta giriş-çıkışı gerekiyor, kamera kayıtları vs de önemli. )

Adam, yetişmeye çalışayım demiş! Normalde evden çıkmasın diye rapor alan adam meğer eşiyle şehir dışına tatile gitmiş...

Sonra gelip sorun çıkarmışlar, neden uğraştırıyorsun diye eşime söylenmişler. Eşim de rapor yazmıyorum size demiş yollamış bunları.

Terbiyesiz diye söylenenerek gitmişler.


Sonuç: Rapor alıp çıkmaması gereken adam gitmiş bir de eşimi il sağlık müdürlüğüne, cimer'e her yere şikayet etmiş.

bizimki kaç gündür onla uğraşıyor, savunmaydı bilmem neydi. bu mal herif de 5 dk internetten şikayet etti, kenara çekildi...

yok mu bu adamı şikayet edecek bir yer?

yanına neden kar kalıyor!

 

Cimer’den size muhtemelen yazı gelir. Savunma yaparsınız. Aynen bunu anlatır, evde olması gerektiği zaman tatile gittiğini ve doktorun yanına gelmeden rapor yazılmasını istediğini, yazmayınca şikayet ettiğini savunmanızda belirtirsiniz.

pass

Valla hukuki bir karşılığı varsa savunma vb. işlemlerinden sonra "... itibarı zedelemek", "...iftira" vb. bir şeyden dava açabilirsiniz belki. Ticaret yapan kişi ve kurumlar böyle durumlarda net bilmemekle birlikte "ticari itibarı zedelemek" minvalli bir dava acabiliyorlar. Yani bir benzeri devlet kurumları için de vardır belki.

encokbenisevinnolur

Eşinde onun için karantina koşullarına uymadığı hakkında şikayette bulunsun.google karantina kurallarına uymama yazın ilgili kanunları göreceksiniz bunlara istinaden hakkında şikayette bulunun.

duptıs

Şikayet metni elimize ulaşmadı, yoksa onu koyardım.

İl sağlık müdürlüğünden söylenen, 14 gün rapor vereceğini söyledi, sonra rapor vermedi demiş.

açıkladığım gibi 14 gün rapor verilebileceği bilgisini paylaşmış. çünkü buna hekim karar vermiyor, ellerine gelen sistemde ne yapılacağı günlük olarak düşüyor. gerekirse uzatılıyor.

adama 4 günlük rapor verip sonra bir 4 gün daha da verilebiliyor. o zaman da 4 dedin ama 8 verdin mi diyecek? dese der, şikayet etme hakkı var ne de olsa.

yanına kar kalması kısmı, olamayacak bir insan için efor harcamak. o 5 dk ayırdı, eşim kaç gündür, toplamda 1 saatin üzerinde bu işle uğraştı.

bu tür şeyler olası, tabii ki doğasında var. ben şikayet neden etti diye sitem etsem de sorum o değildi.

bir ileti paylastim
1

mobil görünümden çık