
selam. ben de enerciyim. az cok tahmin edebiliyorum neler dusundugunu. benim tavsiyem şu olur, enerji alaninda iş ara. eger omur boyu enerjici kalirim diyosan imalati bosver. ama ulkede enerjiye ve cfd ye verilen onem biraz az. is olanaklari kisitli. daha cok savunmacilar ve bi kac beyaz esyaci cfd takiliyo. ha ama dersen ki para lazim her turlu cad cam ogreneceksin. baska caren yok. ben asla imalat istemedigimi 2. sinifin ilk donemi anladim. ama şartlar oyle gerektirirse dökümde bile calisirim..


enerji, imalatın onda biri etmez belki de türkiye'de şu anda. ben de tüm seçmeli derslerimi enerji alanına dair aldım. ama şu bir gerçek ki imalat daha geniş. lata doğru söylemiş. daha fazla bir şeye de gerek yok.
not: kamuspor.
not: her ne kadar ısı transferi gibi kol gibi bir ders olsa da çok sevdiğimi görmüştüm. imalat hiç bana göre bir yer değildi. enerji candır. enerji yükseklisans öğrencisiyim, sırf kaydım olsun diye girdim. ilk dönem koronaya denk geldi. keşke online eğitim ile dersleri alsaydım diyorum.


senin sektorde nerde para var once onu belirleyip sonra ustune oynamak lazim. bazen malesef sevdigin isi yapmak karin doyurmuyor. makinaci degilim ama simdiki aklim olsa dizayn ustune master ile devam etmek yerine once ise girer, bir sure calisir ustune MBA cakardim. Yurtdisindayim, oranin gercekleri farkli olabilir ama mesela bulundugum yerde dizaynda para yok, cizimciler zaten surunuyor. Biran once yoneticinin olmak icin de dizayndan, cizimden kafayi kaldirman lazim. Ama sen ustune okudukca sana yapisip kaliyor, sen madem bu isi bu kadar seviyorsun burda devam et diyorlar sonra..


Bence sevmediğin bir alanda yapmak oldukça zorlayıcı olacaktır. Ben de benzer bir ikilemde kalıp enerjiyi seçmiştim. Pişman değilim. Kendi alanımda çektiğim zorluğu düşününce, mekanik vb seçseydim ne olurdu düşünemiyorum. Ayrıca enerji üzerine yaparken de tez konunu işine yarayacak bir şey seçebilirsin. Isıtma-soğutma, iklimlendirme veya rüzgar türbinleri üzerine çalışabilirsin.
