asus dsl n16 modemle yaklaşık bir aydır wifi bağlantısında gecikmeler, google adresine bile bulunamadı hatası almalar yaşıyorum. ama speed test yaptığımda hiçbir sorun çıkmıyor. sorunu önceleri iss'den (türknet) kaynaklı düşünüyordum ama bugün kablolu bağlandım ve tüm o saçmalıklar gitti.

sizce ben garantisi devam eden bu modemi servise mi göndermeliyim? tamir edip yollarlar ya da yenisini verirler mi? yoksa sorun yok diyip (ne de olsa wifi çalışıyor, sadece stabil değil) geri mi yollarlar? daha önce benzer problem yaşayan oldu mu?


 

modemlerin wifisi genelde çok iyi olmaz özel bir modem almadıysan. tamire gidip gelse bile aynı sorun devam edebilir. senin modeme bağlayacağın bir access point al bence.

bir kere para vereyim, evladiyelik olsun dersen unifi ap long range al. büyük projelerde bunlardan kullanılır genelde. eğer bu bütçeni aşarsa 2.4ghz ve 5 ghz bandında yayın yapan bir model tercih et.

walter white kilikli

önce misafir hesabı kurup ondan dene. olmadı kanal değiştirmeyi dene. o da olmadı modeme reset at. bunlara rağmen çözülmediyse firmware update varsa onu yap. bunlara rağmen olmazsa -ki yüzde 90 çözülür- servise verebilirsin. ama yukarıdakilerden biri büyük ihtimalle çözer.

Bruce
1

mobil görünümden çık