3 ayrı günden 3 örnek vericem size. 3'ünde de temassız teslimatı seçtim.

1- Birinci gün siparişim kapıya asıldı. Zilleri hiç çalmadılar. Ben muhtemelen asıldıktan baya sonra aldım. Yemekler soğuğa yakındı.

2- İkinci gün siparişim asılmış ve zil yine çalınmamıştı. Ama kurye yolda telefon etti, kapınıza astım dedi.

3- Bu bence en değişiği. Çok sevdiğim bir kebapçı var, puanları da 9.5 falan neredeyse. Çok hızlı, çok lezzetli vs. Buradan getiren adam zili çaldı ama kendisi gitmedi. Açtım kapıyı, "e hani temassız teslimattı?" dedim. Adam elime torbaları verdi, size temas etmedim dedi. Ben poahhaah diye püskürdüm adama. Sonra da şüphe oluştu benle, yoksa bu mu lan cidden temassız teslimat dedim. Adam asansöre binerken de şey dedi, kapınıza asılmasını isterseniz temassız teslimatı seçmeniz yetmez, kapıya asılsın demeniz gerekiyor dedi. (ama sonradan kontrol ettim ki, temassız teslimatı işaretleyince kapıma bırakılsın diye otomatik cümle çıkıyor zaten yemeksepeti sisteminde)



nedir abi temassız teslimatın gerçeği? sipariş veremiyorum kapıma asıp haber vermicekler veya beni fırçalicaklar diye kjfdf

 

1- temassız 2- zili çalma diye seçenek var normalde. Ama kafalarına göre takıldıkları için gelip asıp zili çalmadan gidiyorlar alıştım artık.
Olması gereken bence kapıya asıp zili çalıp gitmesi.

bahoho

Abi bence pek verimli bir yöntem değil. 3.de adam haklı :D. gerçi hiç bir zaman temas etmiyorlar zaten öyle düşünürsek :D

şöyle düşünmek lazım. . 3.de kuryeyi görüyorsunuz, yine poşeti kurye tutuyor getiriyor size veriyor. ilk iki örnekte farklı olarak kuryeyi görmüyorsunuz ama yine kurye poşeti tutuyor getiriyor kapınıza asıyor
maske takmıyorsa belki bir nebze daha güvenli diyebiliriz ama bence o an hapşurmadıkça 10sn lik sipariş alma süresinde risk yok.

hatta ve hatta sizin 3. örnekte kuryenin nereden tuttuğunu gördüğüm için poşeti başka yerden tutuyorum. kapıya asınca belki kuryenin tutmuş olduğu yerden tutacağım.

bence gereksiz ve amaçsız bir şey temassız teslimat. ben hiç kullanmadım. bana sipariş getirenler maksimum kol uzunluğunda tutuyor bende maksimum kol uzunluğundan alıyorum .kuryeyi anca 5 sn görüyorumdur.

fezagezgini_4

@cosmic

bazı restoranlar o notları hiç okumuyor, onu çok net anladım. (iki ekstra istekte bulundum misal birinde, o isteklerin yerine getirilmediğini anlayınca sordum getirene, dedi bize öyle bi bilgi gelmedi. e ulan yazdım ya not olarak boşa mı yazdım bi saat :)


bak yemeksepeti ceo'su şu an bi anket yapsa tüm çalıştıkları restoranlara, hepsinin temassız teslimatı farklı anladığı ortaya çıkar buna yemin edebilirim.

la traviata

komplo teorim var bi de şu şekilde:

bazı kuryeler zili çalıyor ama gitmiyor. bunlardan bazıları bahşiş alma adına temassızı görmedik ayağına yatıyor olabilir mi?

(aslında bu temassız nanesi sebebiyle bahşiş verilememesine de bir yandan üzülüyorum. kapıya para koymak yapıştırmak da hödük bi hareket gibi geliyo.)

la traviata

Temassız teslimat poşetleri temas etmeden elden ele vermek ise, temassız olmayan normal teslimat nedir? Poşeti verip oramızı buramızı mı elliyorlar?

kibritsuyu

Bizimkiler hep zili çalıp kapı koluna asiyorlar. Bazıları asansöre kadar geçip mesafe birakarak kapıyı açmamızı bekliyor, bazıları direkt asansöre binip gidiyor. Ama o bekleyenler de 'iyi akşamlar' deyip gidiyorlar; bahşiş beklentisi içinde olduklarını sanmıyorum yani.

Karantina döneminde getir kuryeleri telefon açıyordu; kapıya bırakacağız iki dk içinde haberiniz olsun diye. Şimdi onlar da kapıyı çalıp gidiyor.

fraise

az once yeni bi deneyim yasadim. bunu da eklemezsem listeye ölürüm ahahah

* bu sefer kapi caldi. actim kapiyi kimse yok. cizgi filmlerdeki gibi yerdeki seyi boy yuzunden gorememe sendromu yasamisim meger. kapima asmamislar, yere koymuslar. ulan asilacak da güzel bi kapi kolumuz var oysa.

tam böyle okkali küfrediyodum "ulan bu yer kirlidir" diye, adam asansorun ordan afiyet olsun dedi. "eheh" diye gülümsedim.

hep bana denk geliyo her türlüsü

la traviata
1

mobil görünümden çık