Sahiplendikten sonra neler yapmak lazım? Veterinerde aşıları, kumu, maması vs süreç nedir?




 

Saydınız işte hepsini

Önce veterinere gidip aşılarını olacak karne çıkacak adına.

Yaşına uygun bir kuru mama alınacak, haftada 1 vermelik ıslak mama olabilir, ödül kıtır bişeyler olabilir. (Yavru ve yetişkin için ayrı oluyor bunlar)

En basit kum kabından alsanız iş görür, kum kalın topaklanan öneririm sanicat benim bugüne kadar kullandığım en düzgün kum oldu koku ve uzun süre temiz kalma bakımından. (kumu temizlemek için küreğe ihtiyacınız olacak)
Kediyi bir defa üzerine bırakıp patisini kuma sürtmek %99 işe yarar başka yere tuvalet yapmaz hayvan.

Malt alabilirsiniz kedi için haftada bir vermelik yalandığı tüyleri çıkarmasında kolaylık oluyor.


~ ha evet mama kabı mevzusu var, kediler bıyıklarının sağa sola değmesini pek sevmez özellikle yemek yerken kaba değmemesi gerekiyormuş. Bu sebeple geniş gepgeniş metal kaplar alırsanız uzun süre kullanırsınız.

Tırlamala için de çubuktan ziyade düz bir tahta gibi bişeye sarılmış ipler ya da halı gibi şeyler var onlar daha verimli oluyor.

hedep

İlave olarak, eve gelince bir güzel mıncıklayacaksın <3

pati

tırmalama da almanız lazım. bütçe ayırabilecekseniz büyüklerine de bakın, sonradan iki kez almayın. yoksa düz sopa gibi olanlar da olur. mama ve su kabını metal ya da seramik alın, plastik eskiyince çiziliyor, orada bakteriler üreyince de hayvanın çenesinde sivilce çıkıyor. bir de almak isterseniz oyuncak ya da evdeki ip top vs de olur.

slow like honey

Tırmalama şeysi olarak ikea'nınkini öneririm, ucuz, işlevsel, yer kaplamıyor, kedi de seviyor. oyuncağa para bayılmayın. pinpon topu alın, kağıttan top yapın. gidip yüzlerce lira verdiğiniz oyuncakla oynamaz, gider pet şişeği kapağını taşır evin içinde :)

orient blue

yavru kedi ise, veterinere götürüp aşılarını yaptırmanız lazım. bir sefer değil en az 2-3 sefer gidecek. sokaktan yetkişkin kedi ise de aynısı. yani özetle aşıları yoksa o aşılar yapılacak. hem sizn hem kedinin sağlığı için. özellikle iç parazite dikkat edin.

çok vahim bir durumu yoksa yıkamayın. bir iki hafta içinde o kendini yalayarak pamuksu bir kıvama gelecek.

mama - çok ucuza kaçmayın ishalden ondan bundan kurtulamazsınız
mama ve su kabı
kum kabı
kum - yavru için ince topaklanan kumlardan alın. yetişkinse kalın tane de alabilirsiniz. silika kum almayın, size de ona da zarrlı ayrıca temizliği zor.
tırmalama - alabilirsiniz ama koltuklarınız varken tırmalmanın yüzüne kbakmayabilirler. beklentiyi yüksek tutmayın.
tırnak makası - tavsiyem çocukluktan tırnaklarını kesmeye alıştırın, ilerde rahat edersiniz.

not: kucağımda kediyle yazdım. mümkün olduğunca kucak manyağı yapın, verim alırsınız hayvandan.

fiddler s green
1

mobil görünümden çık