Bir yıldır kiradayım, sözleşme uzatacağım. Geçen yıl da kiraya başlarken tarih kısmı boş tahliye taahhütnamesi imzalamıştım. Bu yıl yine aynı evrak ve tarih boş. "...... Aşağıdaki tarihte boşaltacağımı kabul ederim-imza" şeklinde. Bunu imzalıyoruz ama hükmü var mı?




 

var. açık senet misali. malik istediği zaman boşaltacaksın. makbulü "yazılı, sözlü bildirim halinde en geç 3 halinde boşaltacağını kabul eder" şeklinde olsaydı iyi olurdu. ben genelde 6 ay yazıyorum. 8. ayda bildirdim en geç gelecek yılın 2. ayında boşaltır diye. amaç genelde memnun kalmazsanız kiracıdan çıkarmak kolay olsun. bir de elinde böyle bir kağıt olursa kiracı daha dikkatli olur düşüncesi. iyi bir şey midir hayır. ne yazık ki memleketimizin insanı sorunlu. kiracısı da mal sahibi de. herkes kendini bir şekilde sağlama alma derdinde.

phonex

Kira başlarken imzalanan tahliye taahhütnamesi geçersiz diye biliyorum hukuken. Tarihi sonra atınca anca bilirkişi incelemesi ile çıkar gerçek diye düşünüyorum.

Topalordek

Bize de imzalatmak istenmişti, imzalamıyoruz, dedik. Herkes imzalıyor, ben de imzaladım işyerim için dedi ev sahibi, "o sizin mallığınız" dedik. Yok tam öyle demedik de ona getirdik. Sonuçta imzalamadan da oluyormuş :) Oturduk evinde bir güzel.

burfak
1

mobil görünümden çık