Selamlar,

Yakın zamanda ev almaya niyetlendik ancak belediye imar planında 12.50 yazan H planındaki (0,50 çatı katı, her diğer kat da 3 metreden maksimum - bodrum vs. hariç, yerden yükseklik olarak - 4 katlı olabilecek bina diye anlıyorum araştırmalarıma göre) kat sayısı ile almayı düşündüğümüz dairenin bulunduğu apartmanın kat sayısı arasında uçurum var.

Bu durumda yarın bu bina yıkılsa yerine yeni ev yapılsa şu anda 7 katlı olan bina yerine 4 katlı bina yapılabilir diye anlıyorum. Doğru anlıyor muyum? Hmax konularından (12,50) ve buna istinaden dikilebilecek kat sayısından anlayan biri varsa yardımını rica ederim. Ev alırken dikkatli davranmak istiyoruz, imarda maks 4 kat anladığımız yere 7 katlı bina yapılmasına anlam veremedik. Yarın öbür gün bina yıkılsa yerine tekrar yapılsa herkes metrekare kaybı yaşayacak diye anladık eğer yanlış anlamadıysak.

İmarı ve kat sayısı belediyenin imar sitesinde şöyle görünüyor:
ibb.co

Çok teşekkürler

 

Merhaba,şimdi birkaç seçenek söz konusu. Birincisi mevcut bina eski ve iskansız olabilir. Yeni imar planı düzenlenmiştir. Bu durumda söylediğiniz gibi olur.
İkincisi bina eski ve iskansız olabilir belki imar barışından faydalanmış olabilir.Bu durumda imar planının bir hükmü kalmıyor.
Üçüncü seçenek ise köşe yollardan biri dik eğimlidir ve kot yolun üst tarafından alınmıştır.Ancak bu durumda da 3 katlık bir kot farkından bahsediyoruz.

glavina
1

mobil görünümden çık