beklentiniz ne ise büroya açıkça taleplerinizi belirtin.zaten size kısaca kendinizi tanıtmanızı söyleyecekler.
bir de dikkat edin icra elemanı arayan hukuk bürolarına başvurmayın.zira staj boyunca icra işleri ile uğraşırsınız.içinize sinmeyen bir yere de girmeyin.
stajerlere ne iş yaptırdıklarını açıkça sorun. eğer departmana stajyer alıyorlar ise (danışmanlık mı dava mı vs.) bir kere belirtsinler. yani siz aldıkları stajyer pozisyonu sadece ofiste kalıp tercüme mi yapıyor, kvkk raporu mu yazıyor ,M/A DD'si mi yapıyor? yoksa adliye işleri vs. de yapıyor mu onu belirleyin. eğer daha çok dava yapan bir ofis ise dava çeşitliliklerini sorun, hangi tür davalara bakıyorlar, sadece iş davaları mı yoksa ticaret aile vs. var mı. ayrıca davalarda stajerlere ne kadar sorumluluk veriyorlar, bu şu demek stajyer örneğin dilekçenin sadece uyaptan sunulmasını mı yapıyor, adliyeye gidip ayak işi mi yapıyor, yoksa bir dosyada basit dilekçelerden başlayıp zamanla daha önemli dilekçelerin yazımını (avukat kontrolünde yapıyor mu? yani dilekçe yazmayı öğreniyor mu? sonra ofiste avukatlar kaç yıllık? sadece junior avukatlar var ise sorun, zira onlardan bir şey öğrenemezsiniz, onlar zaten birşeyler öğrenmeye çalışıyor. deneyimli kıdemli kaç avukat var? stajyerlerin avukat olma yolunda kişisel gelişimine dikkat ediliyor mu? seminer vs. olduğu zaman gitmeniz teşvik ediliyor mu? yoksa işten kaytarıyor gözüyle mi bakılıyor?
yemek/yol ücreti veriliyor mu? stajyere ayrıca ücret vermeyen benim sizden para almam gerek ben size öğretiyorum tavırları sergileyen yerlerden uzak durun. elbette büyük paralar vermezler ama bi asgari ücret versinler en azından.