Hesabımda bir miktar döviz var, çekmek istediğimizde neden sorun çıkarıyorlar? Neden soğuk davranılıyor?
O kadar dolar yok, yarın gelin vs.



 

banka o parayı kullanıyor.

buenosdias

Soğuk davranmayı bilmem de şubeler para tutmaz genelde, döviz de aynı şekilde. Şubede duran her kuruş bankaya zarar sayılır demişti bir bankacı. Bazen şubede 5 bin Dolar bile çıkmayabilir o yüzden önceden haber vermek gerekir çekileceği zaman.

crown

Çünkü o kadar dolar yok demek ki?
Çok az bir miktar değilse döviz çekmek için genellikle şubeye 1 gün önceden haber vermek gerekiyor, ertesi güne getirip hazırlıyorlar çekmek istediğiniz dövizi.

kobuzchu kiz

Bankaların kasasında para bulundurmasının bir maliyeti vardır, faiz gelirinden mahrum kalırlar. Döviz de sirkülasyonu normalde daha düşük olduğu için nakit türk lirasından da az bulundurulur. Bu soğuk davranma değil, çekeceğiniz döviz için önceden haber vermeniz gerekir ilgili şubeye. Döneme has bir durum değil.

nevrochaotica

çünkü gerçekten şubede o esnada o kadar dolar olmuyor.
ne kadar çekmek istediğiniz önemli elbette.

dafuq

Aynı gün çekmekte ısrarcı olursanız, sizden "nakil ücreti" talep edip o parayı aynı gün merkez veznelerden talep edebilirler.

nevrochaotica

Söylenmiş bir de ben söyleyeyim: banka paradan para kazanan bir kurum ve mümkün olduğunca minimum nakitle günü çeviriyor. İlla para çekecekseniz önden haber vermek lazım ya daa başka bankaya transfer etmek gerek (EFT, swift vs ile)

lcha

(bkz: sermaye kontrolü)

kimlanbu

aylık 3000 liraya çalışan adam sana bankasından döviz almak istediğin için niye soğuk davransın abi, babasının malı mı sanki...

bohr atom modeli

5k üstü için önceden haber vermek lazım diye hatırlıyorum. bugüne kadar bir gün önceden haber verdim, hiç sorun yaşamadan çektim. tabi bu 1 yılı aşkın zaman önce.

morcivert
1

mobil görünümden çık