[q]
(4) 

Mobil Oyun

heritage #1438738
Merhaba,

Bir oyun yaptım ve App Store'da satılmaya başladı. Fakat çok az indirme sayısı hatta neredeyse hiç yok. Şimdi kuzguna yavrusu şahin görünür. Ben oyun mu dandik yoksa yeterli reklam-tanıtım faaliyeti yapmadım nasıl bilebilirim? Reklam için para harcamadan önce bunu öğrenmemin bir yolu var mı?


 

reklamın mutlaka etkisi olur ama appstore'daki en önemli şeylerden biri de kullanıcıların uygulamaya erişebiliyor olmaları. belki mükemmel bir oyun yapmışsındır ama potansiyel kullanıcı olarak benim appstore'da senin uygulamanı görüp indirme olasılığım çok düşük. bu yüzden oyunun ismi, açıklama kısmı, keyword'leri çok önemli. hatta mümkünse birçok dile uyarlamalısın o alanları.

itunes connect'te analytics/metrics altında impressions ve product page views diye bir alan var.

ilki uygulamanın appstore'da kaç kere görüntülendiğini, ikincisi ise kaç kişinin hımm neymiş bu acaba diye uygulama detay sayfasına girdiğini gösteriyor.

mesela impressions az ise demek ki keyword'lerin ve uygulamanın adı pek ulaşılabilir değil haliyle kullanıcıların aramalarında senin uygulaman pek listelenmiyor.

aziz dostum jack

buradan uygulamanın ismini versen, biz kapalı beta grubu gibi oynasak fikirlerimizi yazsak, sen onları değerlendirsen olmaz mı?

jeanluc

androidde olmayayınca mutsuz olan kesim = ben

hitsumo

Oyunun adır nedir öğrenebilir miyiz eğer sorun olmaz ise?

Günlük çıkan oyun sayısını hesaba katarsak reklam vermeden çok fazla kişinin göreceğini zannetmiyorum. Görenlerin çoğuda tanıtım olmadığı için ana ekranda görmüş ama fark etmemiştir bile. Ek olarak hangi tür oyun yaptığın ve grafik tarzı da önemli.

inte17
1

mobil görünümden çık