elimizde 35 40 bin kadar birikmişimiz var. onların bir kısmını dolara bir kısmını altına yatırmıştık. en son bayram öncesi bir de gidip gümüş hesabı açtırdım. ona da haftadan haftaya elimde kalanları maaş zamanı da ödemelerden artanı falan atıyorum. şu an 2bin civarı da orada var.

arefe gününden bugüne gümüş hesabı %20 kazandırdı, diğerleri de arttı ama gümüş kadar değil.

kafam karıştı dolar ya da altını da bozdurup gümüşe yatırmalı mıyım yoksa böyle 3e bölünmüş şekilde daha mı mantıklı olur.

para biriktirme amacım ilerisi için ev peşinatı çıkarmak. faizler düşüp ev fiyatları fırlayınca soğuduk ev alma fikrinden çünkü niyetlendiğimiz evler üstüne en az 70 80 bin koydular göz göre göre kazıklanmak işimize gelmedi. onun yerine bütün evi krediyle almaktansa faizler yeniden yükselip ev fiyatları düşene kadar bekleyelim yüksekten kredi çeksek de zamanla düşünce yapılandırırız totalde daha az ödemiş oluruz diye niyetleniyoruz ama bilmiyorum ne kadar mantıklı olur.

siz olsanız ne yapardınız?

 

Soruya kaynak gümüşü nereden alıyorsunuz?

mekaniker

@mekaniker denizbanktan gümüş hesabı açtırdım oradan alıyorum.

kakamelsokoban

şu an gümüşüm olsa elden çıkarırım, kar'ı alır altının gerilemesini beklerim. dolar da düşecek tabi 7 altında alım fırsatı verirse alırım. YTD

marlonbranda
1

mobil görünümden çık