DSLR bir fotoğraf makinam var, aldığımdan beri fazla kullanmadım ve makinaya tam hakim değilim. Çok fazla detayı var, birçoğunu bilmiyorum ve kullanmıyorum. Ankara içinde DSLR makinalar için fotoğrafçılık eğitimi veren bir yer var mı bildiğiniz ? MEB sertifikası da veriliyormuş bunun için sanırım, eğer bunu da veren bir yer olursa daha iyi olur.

Amacım stüdyo fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılığı gibi çok teknik bilgileri almak değil. Makinayı öğrenmek ve genel çekim teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak.


 

Hocam siz tam olarak fotoğrafçılık mı öğrenmek istiyorsunuz yoksa makineyi kullanmayı mı?

Yani eğer mskineyi ise, kursa çok gitmeye gerek yok. Eğer ilk dslr ınızsa açın önce bir kullanma kılavuzunu okuyun derim. Bizde direkt atılır bu kenara ama orada başlık başlık her şey anlatılır. Hangi menüde hangi ayar bulunur, hangi ayar ne işe yarar.

Bir de fotoğraf çekiminde çok temel şeyler vardır. Işığı, netliği vs değiştiren.
www.canonoutsideofauto.ca

Buradan ve makinenizden deneme yanılmalarla görebilirsiniz sonuçları.

Ayrıca fotoğraf konusunda yüzlerce youtube videosu var temelleri anlatan.

Makine özelinde bazı ayarları öyle pek fotoğrafçılık kursunda öğrenemezsimiz.

senolll

Ben hem makineyi kabaca öğrenmek, hem de çekim teknikleri konusunda bilgi almak istiyorum. İkincisi dediğim gibi MEB sertifikası almak da fena olmaz.

Manzara fotoğrafı için bir yere gidelim, elimizde örnek bir poz olsun ve o pozu yakalamaya çalışalım veya ortada bir malzeme olsun bu malzemenin en iyi pozda fotoğrafını çekmeye çalışalım gibi derslerin olduğu bir kurs arıyorum.

ejderha kuyrugunun ucunda yanan ates

afsad, fsk

ankarakecisi

Afsad

rakidabalikolsa

kurs işine yaramaz.

fotoğraftan anlayan bir arkadaşınla her hafta sonu dolaşsan daha çok şey öğrenirsin.

edgenabby

fsa var ama sertifika var mı bilmiyorum.

"Manzara fotoğrafı için bir yere gidelim, elimizde örnek bir poz olsun ve o pozu yakalamaya çalışalım veya ortada bir malzeme olsun bu malzemenin en iyi pozda fotoğrafını çekmeye çalışalım gibi derslerin olduğu bir kurs arıyorum"
fotoğrafı makinede hiç bir zaman yakalayamazsın o işin yarısı photoshop. bunu sana yaptıracak kurs da yok. önce fotoğraf okumayı öğrenmen ve bol bol fotoğraf bakman sonra da iyi bir fotoğrafçıyla arkadaş olman gezmen ve bol bol çalışman gerekir.

argent dawn
1

mobil görünümden çık