İstanbul Kadikoy'den taşınmayı düşünüyoruz. Benim aklımda fiyatlarını uygun bulduğum Konak var ama bazı mahallelerini pek onermemisler, yok çok köpek var gece yurunmez vs falan.
Not: köpek severim ama gece çete halinde gezenlerden çok korkup altıma edebilirim.
Şimdiden çok teşekkürler herkese

güvenlik, düzgün insan profili, deniz kenarı yani bostanlı. dengeyi bozan tek şey fiyat aralığı. yine de kadıköy'den geldiğinizi düşünürsek fiyatlar denk düşebilir.
konak çok büyük bir alan ve güvenirliği en düşük yerlerden biri.


Konakta her tipten insan var. Elit profil az.
Narlıdere, karşıyaka, balçova, hatay size uygun olabilir.


Konak 113 mahalle ile en büyük ilçelerden biri. Hangi mahalleden bahsediyoruz? Ona göre yorum yapabiliriz.


@phoebe bilmediğim için sordum, mahalle önerilerine de açığım zaten. Ben sadece alsancak'i biraz biliyorum. Bir sonraki gidişimde tavsiye edilen mahallelere de bakacağım.


Birsürü mahalle cart curt tavsiyesi verilir ama okuycak mısın? Çalışcak mısın? Ne maksatla İzmire geliyorsun? Bütçen ne? Bunlar daha önemli yoksa her semtin güvenli yerleri var. Full güvenilirlik istiyorsan da zaten kesenin ağzını bayağı açman lazım. Ayrıca köpeklere alışsan iyi olur, İzmirde köpeksiz sokak bulman pek mümkün değil ve genelde en azından 2-3 şeklinde gruplaşırlar. Genelde zararsızlar ama köpeğin ruh durumuna göre sana dün havlamayan köpek bugün üstüne yürüyüp havlayabiliyor ve bulunduğun semte göre peşinden koşanları da mevcut.


@suoerfluid. Cevabınız için teşekkür ederim ama neden bu kadar agresiflesiyorsunuz anlamıyorum. Insan gibi bir soru sordum. Önce yazdığınız şeyi kendiniz okuyun normal mi yazmışsınız diye. Bu şekilde size ne sorsam agresifleseceksiniz. Yine de tesekkurler


bostanlı, ataşehir civarları, narlıdere, balçovanın bazı mahalleleri, gaziemir in bir kısmı güzel.
kadıköyden gelen birine hayal kırıklılığı yaşamaması için bostanlı-ataşehir civarı uygun olur.


Çok enteresan agresyon olarak algılaman. Paragrafta herhangi bir smiley falan görmeyince saldırı gibi mi düşünüyorsun anlamadım. Ya aşırı hassassın ya da hassas bi gününe denk geldi bilemedim.
Yazdığımın özetini yineliyorum, yardım edilmesini istiyorsan daha fazla detay vermen lazım ve İzmir köpekleriyle ünlü hale geldi, köpek korkunu yenmen lazım başka bir şey değil..
İyi o zaman bütçe sıkıntısı yok demek ki ve çalışmaya geleceksin diye algılıyorum, işinin de hazır olduğunu düşünerek ve özel aracın da var sanırım çeşitli semt önerilerine açık olduğuna göre. Tavsiyem o zaman Bostanlı ya da Mavişehir. Ek olarak Güzelbahçe.


karşıyaka'da alaybey tarafına da bakabilirsin. evler genelde eskidir ama nispeten ucuzdur. 9 yıldır tersane tarafında yalnız yaşıyorum, güvenlik açısından bir sorun yaşamadım, mahalle baskısı da hissetmedim. ulaşım da kolay, iskeleye, trene, tramvaya, otobüs durağına yakın. yalnız biraz varoş, sünnet veya kız alma gibi sebeplerle sokakta davul zurna çaldırıyorlar arada. bir de sokaklar dar, otopark sorunu da var.


@pati araba kullanmıyorum zaten, bakacağım çok tesekkurler


özkanlar. bornova tarafı hem öğrenci potansiyel hem ulaşım açısından hatta ve hatta kira bakımından sizi güldürür. yoksa illaki bostanlı, illaki alsancak da, cukka sağlamsa oralar.
özkanlar kardeş. her türlü kaldırır.


şileye gel.


Bostanli da oturuyorum. Buralar iyidir.
