Merhabalar, çok uzatmamaya çalışacağım, 40 gün kadar önce oğlumuz bursa uludağ üni. tıp fakültesi doğumhanesinde dünyaya geldi ve 2 gün sonra vefat etti. Çok kısa süreci anlatmak gerekirse, randevu verilen tarihte anestezi tahlilleri için hastaneye gidildi ve bir hafta sonrası için doğum olması planlanıyordu. Polikliniklerden giriş yapıldı kan ve idrar tahlili verildi, sonrasında doğumhaneye gideceksiniz dendi ve ben eşimi tekerlekli iskemle ile doğumhaneye götürdüm, kendim içeri giremedim tabi. İçeriden 5-10 dk. sonra eşim aradı beni doğuma alıyorlar diye. Sebebi çocuğun hareketlerinin az hissedilmesi ve risk olduğu düşünülmesi, çocuk sezeryan ile alındı. Eşim odaya çıktı ben doktorun yanına. Oğlumun doğduğunda mosmor olduğunu ve kendi başına soluk alıp veremediğini bunun için derhal makinaya bağlandığını ve akabinde soğutma cihazı ile süreç başlatıldığı söylendi. Bu normal prosedürmüş zaten. Kendi nefes alamadığından beyin soğutuluyor, gelen az oksijen yetsin diye. Bu şekilde de 2 gün yaşabildi.
Şimdi benim kafamdaki oturmayan parçalar:
1- Doğumdan bir hafta 10 gün önce gece yarısı acilden giriş yaptık çocuğun hareketlerini hissetmiyoruz sorun mu var diye, acildeki genç bayan doktor yatıralım dedi, biz de diğer oğlumuzu teslim edelim sabah tekrar gelelim dedik, hatta çıkarken kağıt imzaladık, mesuliyet bizdedir diye, ertesi sabah biz hazırız yatış olsun, gerekli tetkikler yapılsın dedik, içeri alındı oda numarası bile belliyken, yatışa lüzum yokmuş dendi, çıkış verildi.
2- Eşimi hastane içinde doğumhaneye ben elimle götürdüm, ne bir koşturmaya, ne sedyeye yatırmaca, ne vakayı acile çevirme, doğumhaneye kadar hep rutin gittik.
3- Bana doğumdan hemen sonra bilgi veren doktorlar biz doğumdan hemen sonra çağırıldık apar topar geldik ve derhal prosedürü başlattık dedi. Dikkatimi çeken doğumu biz yaptırmadık biz geldiğimizde vaziyet buydu gibi bir kendini soyutlamaya girdi gibi geldi bana.
4- Sebebini tam olarak anlatamadılar, doğum öncesi tarama testlerinde yada ultrasonda anlaşılamıyormuş, bu bir olasık ve başımıza gelen böyle bir talihsizlik var.

Soru ise siz olsanız şikayet/hukuki yol bir süreç başlatır mıydınız -ben başlatmak istiyorum-. Üniversite hastanesi olduğundan nasıl bir yol izlemek lazım? Şikayet olduğundan meseleye başhekim filan dahil olup etraf bi silkelenip adam gibi bilgi alabilir miyiz? Dava etmek gerekiyorsa da dava edelim, netice alır mıyız?

Teşekkürler.

 

Öncelikle başınız sağolsun, sabır diliyorum.
Vefat sonrası size verilen raporlarla güvenebileceğiniz başka bir kadın doğum veya acil uzmanının görüşünü almanızı tavsiye edebilirim.
Hukuki süreci şu şekilde de başlatabilirsiniz, ihmal olduğunu düşünüyorum, araştırılsın vs. Hakim konuyu mutlaka bilirkişiye götürür,vaka orada ayrıntılı sorgulanır.

Tekrar başınız sağolsun.

evrenbesta

asagidaki sebepten dolayi baska bir uzmana dogrudan danismanizi tavsiye etmem.

mesleki ego: cok buyuk bir ihmal yoksa doktorlar birbirlerini suclamaktan imtina duyarlar. illa danisacaksaniz, suclar gibi degil de bilgi alir, danisir gibi anlatin. siz olsaniz ne yapardiniz gibi.

bir de saglik sistemi ve ulke gercekleri var: ufak bir ihmal varsa muhtemelen bu baktiklari hasta ve vaka sayisiyla ilgili olabilir. gunde 100 degil de 10 hastaya baksalardi hata ve ihmal'de ona paralel az olurdu.

empati yapinca, benim sikayet etmem icin olmasi gereken tek motivasyon: baskalarinin da cani yanmasin'dir. yoksa sirf hatalarini kabul etsinler, uyari alsinlar diye yapmazdim. cunku sikayet etme sureci epey mesakatli. ortada cok buyuk rezillik olmadigi surece bu ruh haliyle hicbirseyle ugrasmak istemezdim. tabi bu halimle ne kadar dogru empati yaparim orasi muamma. evli ve cocugunu kaybeden sizsiniz. ama en azindan bu yazdiklarim belki farkli perspektiften bakmaniza katki saglar. gecmis olsun.

buenosdias

Başınız sağolsun, Allah sabır versin. Kafanızdaki soru işaretlerinin azalması,belki biraz daha rahatlamanıza ve sizin ve eşinizin atlatmasına yardımcı olması açısından öncelikle başka bir doktorla görüşmeniz başlangıç için daha doğru olabilir. Doğrudan bir hukuki süreç başlatmak sizin için de yorucu olacaktır.

garaser

@r evolution mesaj gönderilemiyor kendisine malesef.

firemanjonny

başın sağolsun kardeşim. malesef hiç bir doktor birbirinin aleyhine rapor vermez tanıklık etmez. allah sabır versin, hesabını mahşerde göreceksin maalesef. daha fazla kurcalayıp canını sıkma,kinlenme.eşini teselli et ,kadınlar için daha zor.

x571

Başınız sağolsun tıp ve hukuk camiasına yakın biri olarak yardımcı olmak istiyorum.
1.acil doktoru risk almamak için yatırmak istedi. Sabah kadın doğum doktorları gelince onlar lüzum görmedi.
2. Evladınız doğum sonrası tıbbi müdahale gerektiren bi durumdaymış. Herşeyin yolunda gittiği durumlarda dahi belli oranlarda gerçekleşebilen bir durum maalesef.
3.bilgi veren pediatrı doktoru. Riskli gebeliklerde hazır bulunur. Anormal durumlarda ise doğumu gerçekleştiren kadın doğum ekibi acil kodla pediatri ekibini çağırır onlar müdahale eder. Belirli bir prosedürü var aşamalar şeklinde.
4. Tamamen normal gebelikte dahi olabiliyor maalesef.

Bence
1.ilgili pediatri anabilim dalı başkanına dilekçe vererek durumunuzu anlatın ve bunun kendiniz için önemli olduğunu ayrıntılı bilgi almak istediğinizi bildirin.cevap 3günde verilmeli.
2.kadın doğum abd başkanına dilekçeyle doğum öncesi neden anlaşılamadığını sizinle paylaşmasına dair dilekçe
3.sonuç alınmazsa baş hekime başvuru
4. Tatmin olamazsanın bir avukat marifetiyle bunları sorun
5. Dava sürecine de hata düşünüyorsanız başvurmaktan çekinmeyin. Hata varsa tazminat alınıyor şahit oldum. Ama teknik bir inceleme oluyor. İki doktor ekibi de standart prosedür uygulamışsa onların sorumluluğu ortadan kalkar.

gatherer

herkese çok teşekkür ederim.

firemanjonny
1

mobil görünümden çık