[q]
(7) 

Nasıl satıcam evi

i-pek #1434455
Merhaba, bu hafta ev satışı yapılacak. Alıcı bir kısmını kredi ile ödeyecekmis. Süreç değişmiş galiba, gerçi eskisini de bilmiyorum da. Tapuda hangi aşamalardan sonra imza atmalıyım?
Mesela tapuda alıcı nakit kısmı havale yaptıktan sonra mı imzalıycam ama kredili kısmı ne zaman, nasıl alıcam o zaman? Ya vermezse?
Çok teşekkür ederim.


 

nakit-kredi-borç sizi ilgilendirmiyor.
paranın tamamı hesabınıza geçtiğinde imzalayın.
Nakit ödeme almak yerine hepsini bankadan göndermesini isteyin, taşımakla uğraşmayın.

angelofdeath

Kredili kısım banka tarafından tapu işleminden sonra hesabınıza geçecek şekilde blokeli olacak. Size bunun evraklarını gösterdikten sonra banka ile de irtibat kurabilirsiniz. Adam nakit kısmı gönderecek bloke parayı da gördükten sonra tapu işlemini yapabilirsiniz.

allah yazdiysa bozsun

Degismedi ise zaten bankanin avukati da o sirada tapu dairesinde olacak. Tapu memuru zaten size soracak parayi aldiniz mi diye teyit edecek. Siz de banka hesabiniza bakacaksaniz, para geldikten sonra imza atacaksiniz. Evi sattiginiz kisi ile paranin geldigi (kredi olmayan ) hesap sahibinjn ayni olmasina dikkat edin.

oscar

Peki nakiti aldım, blokeli kredi evrağına baktım, imzaladım. Bu kredili kısım ne şekilde ulaşacak bana?

i-pek

tapudan sonra beraber bankaya gideceksiniz.

prezarlatif

Ben bir kısım kredi bir kısım nakit şeklinde aldım evi. Nakiti verdim kredi kısmı ise tapu onayı bankaya gittiği anda karşı tarafa aktarıldı. belki 30 dk sonra aktarıldı falan yani karşı taraf imzayı atmak istemeyebilir ama banka bu yani.. kredi çoktan çıkmış olunca zaten hesabınızda kredi miktarı bile gözüküyor yatmış gibi.. bunu evi alan adam banka ile hızlıca görüşerek aktarılması yönünde işlemi de hızlandırabilir.

denizmaniaherif

Tapudan sonra beraber bankaya gidip krediyi çözme işlemi kalkmış artık, tapu ve bankalar iletişim halindelermiş.

Yeni sistemde tapu satışından sonra banka krediyi satıcının hesabına geçiriyormuş.

Kredi harici olan kısmı nakit ya da banka havalesi olarak almadan imza atmayın.

John Bloor
1

mobil görünümden çık