Bu adam nasıl dünya çapında çok büyük & popüler isimlerle peş peşe düet yapabiliyor?

Son 1 sene içinde Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Gucci Mane, 6ix9ine, Tyga gibi isimlerle featleri var. Bunların bazıları, videoları milyonları geçtim milyarlar izlenen insanlar. Kimi Snoop Dogg gibi yaşayan efsane kimi günümüzün en popüler isimleri. Yakında Eminem ile feat atsa şaşırmayacak durumdayım artık.

Türkçe Rapin kralı olarak görülen, yıllarını bu işe vermiş, 30 senedir bu işi yapan Ceza'ya bakıyoruz dünya çapında yaptığı iş olarak yıllar önceden işte 1-2 tane Tech N9ne ile çalışması var o kadar.

Sago desen Sage Francis ile bir ara fingirdeşiyordu ancak Gezi olayları yüzünden araları bozulmuştu falan. Bir de şarkı dinlenmeleri 1000'i bile bulamayan İsrail'li bir grup var yıllardır takıldığı.

Yani nihayetinde şu Massaka'nın yaptıklarının yanında underground kalıyor o isimlerin hepsi, şu adamın dünya çapında yaptığı işlerin yanına bile yaklaşamıyor.

Rapine bakıyorum bi numarası da yok, ah uh huh falan ıkına ıkına rap yapıyor. Tüm şarkıları da aynı açıkçası, bütün flowları, sözleri, nakaratları hepsi birbirinin aynı gibi geliyor. Hiç de bi numarasını göremiyorum valla billa.

Nasıl oluyor da bu adam bu kadar büyük isimlerle çalışıyor? İşin ilginci çok ses de getirmiyor gibi ha, adamın şu yaptıklarının 10'da 1'ini ceza yapsa ortalık yıkılırdı yemin ediyorum.

 

Sanırım networkü çok iyi, Türk rapcilerin hemen hepsi Almancı dediğimiz Türk rapcilerden etkilenmiş ve bir şekilde yardım fayda sağlamıştır.

Massaka Almanya'da yaşayan Türk rapçilerin ilk nesillerinden olan Killa, Gekko G vb gibi adamlara göre görece daha genç, ama 36 boys ve islamic force tayfasından oldukça yararlandığı bir gerçek.

Yani bu işler daha çok hatırla, tanışla yürüyor hip hop aleminde.

Bir Türk'ün anlattığı bir videoya denk gelmiştim, Amerikan rapiyle alakalı bilgi veriyordu. Şu anda tanıdığımız ve iyi işler yapan meşhur rapcilerin nasıl birbirleriyle bağlantısı olduğunu anlatıyordu.

Atıyorum kaba saba şöyle bir şeydi; İşte Snoop DRE'ye demiş ki fena bi çocuk var getireyim bi dinle, Jay Z imiş getirdiği, sonra Jay Z demiş ki abi bi beyaz çocuk var ama fena yapıyor dinler misin? O da Eminemi tutup getirmiş, Eminem de "ya bi eleman var hapisten yeni çıktı ama tarzı çok iyi" o da Curtis'miş.

İsimler ve sıralamayı salladım ama hikayeler aşağı yukarı bu şekilde.

Neyse çok dağıldı, ayrıca Massaka'nın tarzını beğenmemek te zevk meselesi. Adamın farklı bir tarzı ve kitlesi var, sırf katliam serileri için bile teşekkür edilebilir (4'ü dinlemedim)

Ayrıca biraz da deli, kimse kendisine diss atmıyordu buna, maskeli bir tip çıkıp diss attı buna. Diablo muydu adı, uzun bir süre de dissleytiler yanlış hatırlamıyorsam.

Sonra açıkladı ki o da kendisiymiş :)

John Bloor
1

mobil görünümden çık