2020 misyonu için yeniden bir rover yapmışlar öncekine göre oldukça iyi kameralar, robot kol, sensörler vs koymuşlar. Bir de helikopter var tek pervaneli, garip bi şey. Oysa drone teknolojisi oldukça gelişkin neden drone yerine garip bi helikopter yapmışlar. Batarya desek helikopter de aynı. Drone yapısal olarak hem hızlı hem çok da hassas. Sebep ne ola ki




 

Drone hava olan bir ortamda uçabilir. Mars'ta hava olmadığı için sadece pervane ile Drone uçamaz. O helikopterin pervane dışında itici güç sağlayan başka bir motoru vardır.

dissendium

İlk olarak drone - uzaktan kumandalı, pilotsuz hava aracı. Neden quadcopter değil diye soruyorsanız mars'ta yer çekimi ve atmosfer yapısı vb. çeşitli teknik nedenlerden ötürü dört pervaneye gerek görmemişlerdir.
en.m.wikipedia.org

Bu arada mars'ın atmosferi var; en.m.wikipedia.org

archmage mahmut

Evet amacım neden quadcopter götürmüyorlar demekti düzeltme için teşekkürler. Anladığım kadarıyla 4 pervaneyi çalıştırmayı gerektirecek kadar ağır değil atmosferi.

jamiro

Atmosferin yoğun olmamasını pervanelerin itecek hava bulamaması gibi düşünebilirsiniz. Havada kalabilmek için daha büyük, fazla, hafif ve hızlı pervanelere ihtiyaç duyarsınız.

m.youtube.com
Quadcoper olmamasını 3:32'de açıklıyor, temel olarak boyutlarını küçük tutmak içinmiş.

archmage mahmut

marsta ne var herkes gitmeye çalışıyor?

bebekbebesi
1

mobil görünümden çık