İnsan yapımı bir makine insan algısının ötesinde düşünebilir, yaratabilir, bir şeyler hakkında yorum yapabilir ve belki de insan algısının ötesinde merak edebilir mi? Yoksa insan yapımı her makine insanın dünyayı algılama biçimiyle mi yorumlamak zorunda kalır her şeyi?




 

Bu sınırlı canlıdan bu şekilde aşkın bir ürün çıkacağını sanmıyorum.

olaylar olaylar

Hadi oldu diyelim, bunu nasıl algılayacaksın

olaylar olaylar

Çok müphem bir sorulus bicimi bu soru için. İnsan algısı standart bir şey değil ki. O yüzden bu soru cevaplanamaz.

encokbenisevinnolur

Otur ex-machine izle :)

janavarorion

bence düşünebilir. insanlar doğduğunda sıfırdan başlayıp öğrenerek, bilginin üzerine bilgi ekleyerek gelişiyor. makinelere de bunlar yapılabiliyor, insanlar öğrenen makineler üretti. şu an emekleme aşamasında gibi görünüyor ama yakın gelecekte bizim gibi hatta bizden daha iyi ve daha hızlı yapabilirler.

MtKrt

Insanların kısa bellek hafızası +-2, 7 nesne kapasitelidir. Ayrıca olan kurma ve yaratıcılık yeteneklerimiz de var. Kısa bellek hafızası 7'yi geçen bir makine 7'den fazla faktörü aynı anda hesaba katarak bizim yıllarımızı alan problemlerimizi saniyeler içinde çözebilir. Bunun için biraz daha işlemciye gerek var yalnızca.

howfaristhesky

insanın yıllarını almasından bahsetmiyrum. insanlığın asla düşünemeyeceği, soramayacağı bir şeyi gözlemleyip tanımlayıp mtodolojiye oturtmasından bahsediyorum

Ranchoddas

Dusunuyor zaten on yillardir.

dunal

insan dediğin canlı nörönların birbirine aktardığı kompleks elektrik sinyalleri sayesinde düşünüyor. bu gun erken gibi gelebilir ama 20-30 sene sonra benzer yapılarda öğrenen yorum yapan makineler çıkması pek süpriz değil.

orpheus

Evet algılar diye düşünüyorum. Bence ilerde robotların insanlara savaş açması olası. :)

The Student

"insanlığın asla düşünemeyeceği, soramayacağı bir şeyi gözlemleyip tanımlayıp mtodolojiye oturtmasından bahsediyorum"

demişsin. siyah renkli beyaz bardak gibi birşey olmuş. insanlığın asla düşünemeyeceği birşeyi makina yapabilir fikrindeysek insanlığın asla düşünemeyeceği en az bir örneğin aklımıza gelmiş olması gerekir öncesinde. bu da insanlığın asla düşünemeyeceği söylemini yanlışlar.

the last
1

mobil görünümden çık