[hayvan]
(4) 

İshal kedi

peki madem #1431913
Merhaba! Evdeki camın önüne mama koyarak apartmanın etrafındaki kedileri besliyorum. Bildiğim birkaç kedi var ama genelde mama yerlerken rahatsız etmemeye çalışıyorum çünkü kaçıyorlar. Son 10 gündür 3 kere sabah kalktığımda camın önünde ishal izi buldum. Hangi kedi olduğunu anladım gibi ama yanına yaklaşmaya çalıştım bir kere, direk topukladı. Zaten büyük çoğunlukla geceleri takılıyor anladığım kadarıyla, ben de çok sık görmüyorum. 6 aylık civarıdır diye düşünüyorum, küçük daha. Veterinere götürmek istiyorum ama nasıl yakalayabilirim bunu tavsiyesi olan var mıdır? Kutum falan da yok ama bizim sokakta bir veteriner var, kucağımda götürebilirim diye düşündüm eğer yakalayabilirsem. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sağolun.




 

geldikleri zamanı yakalamaya çalış yaş mama ile kandır içeri doğru getir alçakta kaldığın ani hareket yapmadığın sürece sana güvenecektir.

mcgrain

kutusuz asla olmaz. kediyi kucakta taşımak falan sakın. daha kötü, uzak bir yerde kaçar (gerçi muhtemelen üçüncü saniyede kaçar ama daha uysal kediler için de bu yöntemi denememeniz için söylüyorum) bu sefer kaybolur.
kutu içine yaş mama koyulacak ve girdiğinde sakince kapı kapatılacak. şimdilik en mantıklısı. ama sabırlı olmak içeri girince de çabuk hareket etmek lazım.

not dark yet

merhaba. veterinerden iç parazit hapı alın, mümkünse tek ona verdiğiniz mamanın içine koyun.

bir garip melek

Kendisine az yaş mama eklenmiş pirinç lapası yedirebilirsiniz yakalanmazsa.Korkak bir kediyse anca yakalama kafesinde yakalayabilirsiniz. Veterinerler ödünç veriyor bazen.

hipopotamus
1

mobil görünümden çık