Selamm,
Yazarının kendi hayat hikayesini anlattığı, ilmek ilmek tecrübelerini, ogutlerini aktardığı otobiyografiler çok hoşuma gidiyor. Favori kitaplarıniz var mı? Neler tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.


 

Valla otobiyografi denilince aklıma direkt Mina Urgan- Bir Dinazorun Anıları geliyor.

Başka gelirse editlerim.

Amaranta ursula

Fakir Baykurt'un özyaşam serisi var.
Bugünlerde almayı düşünüyordum ben de.

pro9it9is9

İlk önereceğim kitap; 1 - ) Stefan Zweig'in Dünün Dünyası.

Adam ülkemizde epey popüler. Okuyan herkes, muhakkak kitaplarını okumuştur fakat Dünün Dünyası'nı bilen yok. Şiddetli tavsiye ederim.

2 - ) Eli Kazan - Bir Yaşam. Ermeni Türk asıllı Amerikan yönetmen. Amerikan Sinemasının öncülerinden. Yönetmenliği sevilir ama kendisi pek sevilmez. Sinemaya ilginiz varsa tavsiye ederim.

3 - ) Marlon Brandon - Annemin Öğrettiği Şarkılar. The Godfahter'in babası. Yazar bir başkası ama kendisi anlatıyor. Yazmayı beceremediği için başkası yazıyor fakat kendi dilinden yazılmış. Yine sinemaya ilginiz varsa tavsiye ederim.

4 - ) Suyu Arayan Adam - Şevket Süreyya. Bunu okuduğum epey oluyor, pek bir şey hatırlamıyorum. Türkiye kuruluşu, öncesi ve sonrası hakkında. Benim de tekrardan okumam lazım.

5 - ) Anne Kafamda Bit Var - Tarık Akan. Türk sinemasının jönü. Hem hapishanede geçirdiği seneler hem kendi filmleriyle yazdıklarıyla tavsiye ederim.

put it in your appropriate place

yaşar kemal - bu diyar baştan başa

tam otobiyografi değil ama yaşar kemal anadoluyu geziyor, gördüklerini paylaşıyor. şu an üçüncü kitaptayım.

absel

Stefan Zweig - Dünün Dünyası +1

carmenta

Burada önerilenler anı kitapları.
Otobiyografi farklı.

pro9it9is9

rousseau-itiraflar ve yalnız gezerin düşleri

theseachange
1

mobil görünümden çık