Selamlar. Bir reklam ajansında tasarımcıyım. Korona başlangıcından itibaren evlere gonderildik ve son 2 maaşımı kısa çalışma ödeneğinden aldım. Süresinin 2 ay olduğu söyleniyordu. Henuz geri çağırılmış değilim. Bu ay kısa çalışma ödeneğinden maaş alamıyor muyum? Maaşımı şirket mi ödemek durumunda? Bir hak idda edebilir miyim? Teşekkürler




 

e-devlet bağlantısıyla işkur iş arayan girişine girin.

esube.iskur.gov.tr
• işkur- iş arayan girişi
• online işlemler
• işsizlik sigortası
• ikt-iö-kçö bildirgesi
• ödeme planı sorgulama
• onaylanmış Bildirge arama

bu adımları takip ederek haziranda alacak mısınız alamayacak mısınız bakabilirsiniz.

şirket en fazla 3 aylık başvurabiliyor, sizin şirketiniz ne kadar süre ile başvurmuş bilemiyoruz.

eğer çalışma yapılmıyorsa ve kçö bittiyse ücretsiz pandemi iznine başvurabilir şirket sizin adınıza (bu aslında ücretsiz izin) ücretsiz izinde olduğunuz her gün için 39 tl mi ne veriyor devlet.

bu süreçler yasal olduğu için , EĞER ÇALIŞMA YAPILMIYORSA, maaşınızı şirketiniz ödemek zorunda değil, hak iddia edemezsiniz.

benaslinda

Ben de hazır duyurusu açılmışken bir şey sorabilir miyim?
Kçö uzatılacak mı ya da yeni bir format deniyordu hala acıklanmadı sanırım

chemnil

@benaslinda teşekkürler detaylı cevap için. çalışma yapılmıyor. ücretsiz pandemi iznine ayrıldığımı bana bildirmek zorundalar ama değil mi?

tmm

@chemnil, hayır halen açıklanmadı. torba yasa bekliyor herkes, 2 haftaya açıklarlar herhalde.

benaslinda

@tmm , yani bildirmek zorundalar ama unutulur, atlanır şirket halen kapalıysa ne yapsın işveren? siz yine de temmuz 1 itibariyle ne yapıyoruz diye sorabilirsiniz.

benaslinda

Biz kçö alırken çalışma da yaptık,onlime derslere girdik filan.Milli eğitime göstermelik bir ders saati göndermişler sanırım.Şimdi ben dava acsam kçö haricindeki kalan paramı da alabilir miyim?

chemnil

@chemnil, sizi 30 gün çalışmıyor mu göstermişler peki? e devletten baktığınızda kçö gün sayınızı ne görüyorsunuz?

eğer 30 sa haklısınız, 170 e şikayet etmeniz lazım, gerisi gelir.

biz mesela dedik ki normalde 45 saat haftalık çalışma saatimiz, bunu 1/3 oranında azaltıyoruz, günlük çalışma süresini azalttık personelin 30 günlük ücretinin 20 gününü işveren olarak biz karşıladık, kalan 10 gün için devlet kçö yaptı.

benaslinda

@benaslinda e devlette düşük bir sigorta primi göxüküyor sanırım devletin karsıladgı verdiği kçö karşılğmda,okul kçö üstüne maaşımı tamamlamıyor,e devlette eksik güm sayısı 18 filan diyor.anlamadım :(

chemnil
1

mobil görünümden çık