Gerçekten tekerrür mü ediyor yoksa serdar ortaç beyfendinin dediği gibi 'topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilir ki' durumu mu mevcut.
uyarı: bu soru aslında bir siyasi eleştiri yada ima olmayıp tamamen belgesel izlendikten sonra şaşırılan benzerlikler sebebiyle sorulmuştur.
Tekerrür etmiyor :) hep aynı devam edıyordu zaten, değişen sadece parti logoları, ve genel başkan isimleri
Ben bunu ekonomik sıkıntılarla beraber fark ettim. Sanırım 1978 yılında Türkiye yine çok büyük bir ekonomik zorluktan geçmiş. Aha dedim o zaman, aynı olayları 40 yılda bir yaşayıp duruyoruz. Hiç ders almıyoruz, almaya da niyetimiz yok.
O nedenle haklısın diye düşünüyorum. Tek bir senaryo var. Dizi bittikçe yeni oyuncularla baştan başlıyoruz. Döneme göre bazı küçük değişiklikler olabiliyor.
anap, refah hata yapıyorsa halk neden onların benzerini neden seçiyor diye düşünmek lazım. Bire bir tekerrür etmiyor belki ama zaman, ortam ve koşul farkı nedeniyle yeniden bazı denemeler yapılıyor. Uluslararası alanda da Türkiye'nin tavrı çok durağan ve sessiz değil. Her daim yeni hamleler yapılıyor. Bu tekerrür değil, değişimdir
@erva
Cevabınıza tek tek sorularım ve yorumlarım var cevaplarsanız sevinirim.
anap, refah hata yapıyorsa halk neden onların benzerini neden seçiyor diye düşünmek lazım.
(bence halkın saplantıları ve takıntıları var.bunlar kaba hatlarıyla din ve laiklik. aynı eksende dönüp duruyoruz. halk bence asla yeniliğe açık değil)
Bire bir tekerrür etmiyor belki ama zaman, ortam ve koşul farkı nedeniyle yeniden bazı denemeler yapılıyor.
(Yani diyorsunuz ki 'bir doğru' var ara sıra ortam müsait oldukça deneniyor. doğru mu anlamışım)
Uluslararası alanda da Türkiye'nin tavrı çok durağan ve sessiz değil.
(bunu hiç anlamadım işte.)
Her daim yeni hamleler yapılıyor. Bu tekerrür değil, değişimdir
(Ama bu hamleler hep benzer. üstte verdiğim örnekten devam edersek örneğin bir parti dini görüşleriyle ülkeyi yönetmek isterken ordu engeline takılınca, benzer bir parti bu sefer orduyu siyasi yönden nispeten pasifize ederek aynı sonucun ortaya çıkmasına engel olmak istiyor.Bunu "ya ordu siyasete karışmamalı" diye yorumlamayın lütfen. demek istediğim hep aynı şeylerin başka başka yıllara göre versiyonları.)
Yani bazı anahtar kelimeler var sizlerinden çok iyi bildiği fakat bu anahtar kelimeler içinde hiçbir zaman mesela atom enerjisi,balıkçılık,kültür sanat, vs (örnekler tamamen sallanmıştır) bulunmuyor nedense. Biraz ağır mı olur bilmiyorum ama sanki bi bataklıktayız ve çırpındıkça aynı yerde gibiyiz.