7-8 parça, temizlenmiş, derisinden ayrılmış, dilimlenmiş somon balığı var.

1- Fırında mı pişireyim, ocakta mı?
2- Tam olarak nasıl pişireyim?

 

fırında ve tuzda pişir ben yaptım harika oldu.

Edit: özür dilerim sazan gibi atladım parça olduğunu okumamışım. tuzda olmaz o zaman. sadece fırında yap. her iki parçayı alüminyum folyoya sar içine defne yaprayı limon dilimi halka soğan filan koy çok azda zeytinyağı gezdir üzerine fırına ver folyolarda da ufak bir iki delik açmayı unutma. afiyet olsun 30 dk. da pişer.

pposeidon_1

sadece defne yaprağı ile fırında torba içinde pişirebilirsin, çok uzun sürmez. şahane olur. afiyet olsun.

kediebesi

Şöyle yapsam nasıl olur? Tepsiye balıkları dizsem, yanlarına biber, domates, patates, soğan, limon dizsem, fırına koysam. Su da eklemelimiyim? Fırın poşetinde mi yapsam?

samterk

açık kalırsa kuruyabilir. ama öylede olur tabiki. poşet, yağlı pişirme kağıdı, alüminyum folyo seçeneklerinden birini tercih et bence dediğin şekilde pişirmekten daha iyi sonuç alırsın emin ol.

pposeidon_1

ben önce limon suyu + kekik + zeytinyağı ile sos hazırlıyorum sonra da balıkları sosa bulayı aluminyum folyonun içine koyuyorum, kalan sosu da üzerine döküyorum. folyoyu gondol gibi kapatıp, 220-250C'ye ısınmış fırında 12-13 dk civarı pişiriyorum. çok lezzetli oluyor. hem de böyle gondolda olunca servisi de şık oluyor.

very pigmented melanosome

ben olsam garnitürünü ayrı pişiririm. somonun tadı yeter beyav :)
yalnız yanına hazmı kolaylaştırıcı bişiler düşünebilirsin, ya da yedikten sonra bir rezene çayı içersin mesela. o konu önemli.

kediebesi

somonlari karabiber ve tuz ekleyip az zeytinyaginda tavada kizart, patates puresi hazirla bi de sos: yogurt+mayonez+dereotu+sarimsak. Tabaga once pure ustune somon onun ustune de hazirladigin sosu dokerek servis et. tavsiye ederim. hizli ve lezzetli.

cosmicgadin

Hayıııııır dur, hiçbir şey yapma!!!
Teflon tavayı çoook kızdır ve balıkları hiçbir ekleme,çıkarma,soslama falan yapmadan koy o tavaya, pişir. Suyunu salacak, zaten somon yağlıdır sonra o yağı çekecek ve şahane bir şekilde pişecek. Öyle böyle değil. :)

zeyes

iki saat icinde pisirmis oldugunu dusunereken sadece bu mesaji yaziyorum:D bu arada kaca aldin somonu?

nick senin neyine

Zeyes, geç kaldın... Allah ne verdiyse dizdim tepsiye, attım fırına. Önerilen malzemeler, sarımsak, zeytinyağı yaptım. Biraz da su ekledim. Bakalım sonuç ne olacak :)

Feriköy'e yakın oturan varsa buyursun, sofra hazır :)

samterk

Somon Karadeniz'den, kilosu 12 liraydı, benim canavar 13,5 tuttu :D

samterk
1

mobil görünümden çık