ozellikle yeni evlere bakiyorum, balkon yapmiyor cogu. insan neden balkonsuz evde yasar ki? cok az kullanacak olsam bile balkonum olsun isterim ben mesela.

edit: cevap veremiyorum burdan yazayim.
balkonda domates yetistiriyoruz bu ara, o yuzden kadikoy'de balkonli ev bakiyorum ama cok az var. yesil ve sakin bir sokakta olsam balkonu sik kullanirdim aslinda ben.

 

en önemli sebebi para. zaten küçücük evler bir de balkon yaparlarsa iyicene küçülecek.

re noreno

Muhtemelen cevap sorunun içinde. Amaç yaşam alanını olabildiğince artırmak. Dar alanlara bir katta 4 daire olacak şekilde bina tasarlanıyor. 2+1 evler 70 m^2. Dolayısıyla 4-5 m^2 alanı balkona ayırıp oturma odasından kısmak mantıklı gelmiyordur müteahhitlere. Ben de balkonlu evi tercih ederim ama balkon yoksa da çok takılmam. Benim balkonum var. Kedi odası gibi oldu, ben hiç kullanmıyorum.

himmet dayi

Eski binalar yıkılıp, yenisi yapılırken müteahhitler işlerine geldikçe yapıyı küçültmeye çalışıyorlar. Bu yüzden de balkonlar ya yok ya da eskiye göre aşırı küçük. Kentsel dönüşümle yeniden yapılan yeni binalara balkon istendiğinde de ev sahibinden ek ödeme istiyorlar.

GoodMorningTeacher

cevap daha fazla iç alan +1 bir de depremle ilgili bir sebep var bildiğim kadarıyla, binanın yük dengesi açısından çıkıntıya izin verilmiyor.
ben de balkonsuz bir evde yaşayamam, ev ararken olmazsa olmaz kriterlerimden ilki. balkon yapılmamasını da müthiş saçma buluyorum.

ozgur bir kusun hatirati

salona dışarı açılan bir kapı, önüne de korkuluk koyup fransız balkon adı altında balkon yapıyorlar. artık tüm yeni evlerde şu garabetten var:

i.pinimg.com

yani aslında evlerin plan üzerinde balkonu var ama pratikte yok. bu evleri balkonlu diye satıyorlar.

sir gawain

Ben neden cevap veremeyip cevabı sorunun içine Edit olarak yazdınız merak ettim. Nasıl ki?

conta

eksiduyu.ru

is bilgisayarimda ip ile ilgili bir hata aliyorum.

lemmiwinks

Şimdi anladım. Teşekkürler

conta

yeni şehirli jenerasyonda tercih edilmiyor çok, çünkü dip dibe bir sürü binanın olduğu bir caddede balkonda gözetlenmeden keyif yapmak mümkün değil.

roket adam

Çünkü balkon yapsak da vatandaş kapatıp eve katıyor :)

Şaka bir yana konu aslında o bölgedeki imar planı ile alakalı, yeni gelişen ilçelerin hepsinde genel olarak temel atılır, bodrum ve giriş kat oturum ölçüsünde çıkılır.

1. normal kattan sonra da 1,5 metre yola 1 metre de yanlara üst tabla büyütülür. Böylece köşelerde 1 X 1,5 metre bir alan kalır kolon dışında. Buralara da yola bakan köşeye balkon, arka tarafta kalan köşeye de ebeveyn banyosu yaparız genelde.

Çünkü kapatıp salona/odaya katamayız zaten, odanın ortasında kocaman kolon kalır yoksa.

Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy gibi eski yerleşim yerlerinde binalar çok iç içe olduğu için, genelde zemine ne kurulum yapılırsa üst katlar da dümdüz aynı şekilde çıkar.

Balkon olarak kullanılacak bir ölü alan olmaz imalat sırasında, e balkon yapmak için de salondan yer küçültüp yapmak mantıklı değil, salon zaten 17 m2 :)

Hemen müteahhitlere çamur atalım, hiç belediyenin, alıcı potansiyelinin, piyasa şartlarının suçu yok di mi?

Ver bana 500 m2 arsa, "buraya tripleks villa istiyorum, 250 m2 kapalı alan yeter" de, bütçeyi de sağla. Bak bakalım mimarlar ne güzel yapılar çiziyor, müteahhitler ne güzel evler yapıyor!

John Bloor
1

mobil görünümden çık