Şu universitede şu bölümü okusun, şu konulara kafa yorsun, şu dilleri mutlaka öğrensin ya da üniversiteyi şu ülkede okusun vs gibi önerilerinize açığım.
Özellikle sektörün içinden yazarlar kendi deneyimlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Teşekkürler.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü tam bunun için.
ama benim de ticaretle uğraşan öğrenciler var, bu iş okuldan çok yatkın olmakla bitiyor sanırım. bağlantın olacak iyi malın olacak iyi pazarlayacaksın vs. bazen bölümünü okumaya gerek var mı emin bile değilim.
ileri seviye ingilizce zaten şart da, çin ve rusya ile ekonomik ilişkilere ve bu dillerin nispeten az bilinmesine bakarak oyum bunlardan yana.
bunun dışında bu yaşta ticaret hele internet üstünden zor, bizim ülkedeki mal insanlarla daha zor. bir arkadaş amazon üstünden satıyor deposu bilmemne ülkesinde sattığı yer amerika falan filan...gerçi fena da kazanmıyordu.
akademik yönü bence biraz bunlar, pratik yönü tabii sektörün içindekiler daha iyi bilir işin iç yüzünü.


1- Önce semt pazarına çıksın, belediye izni, işgaliye bedeli, kurt esnaflar, zabıta, tatmin olmayan müşteri kalıbını öğrensin
2- Farklı semt ve farklı illerde ki pazarlara gitsin
3- Zaten ya bu işi sevip kendi yolunu bulup devam ettirecektir ki para kazanırsa tatlı gelip okul dalan okumaz, ya da vaz geçecektir.


Bolca staj yapsin bence, simdiden baslasin degisik lojistik firmalarinda staja. Gerekirse ucret de almasin, o yasta zaten ancak fotokopi ceker.
Operasyonel kisim ilgisini cekiyor gibi, dispatcher vs olabilir. Rail cargo logistics, db schenker gibi firmalara da yazabilir.
Ekol, reysas gibi buyuk firmalara yazabilir, uluslararasi calisiyorlar.
Yani reddedilse de onemli degil bence.
Bir de dil ogrenmeye yatkinsa ve ingilizcesi iyi degilse cok, ilk olarak onu gelistirsin.


Excel ogrensin.


Yaz tatilinde al sat yapılan herhangi bi ticarethanede çalışsın, çok basit gelebilir fakat teorik olarak ogrenilemeyecek şeyler o kısa sürede yaşayarak öğreniliyor.
