uploads.tapatalk-cdn.com

edit: alttakini soruyorum.


 

üstteki ise alyene alttaki ise yıldız uçluya (daha çok penlerde kullanılan) benziyor ama bozulmuş sanırım.

phonex

normalde yıldız tornavida ile açılır ancak vida açılmaya çalışılırken başı çok hasar almış, kolay kolay açılmayabilir.
mutlaka açmak istiyorsanız şunlardan biri işinize yarayabilir (neredeyse tümü biraz el becerisi isteyen alternatiflerdir);
1- iyi uçlu ve kaliteli bir yıldız tornavida ile biraz baskı uygulayarak - ancak ucu yemeden - yavaş yavaş açmaya çalışabilirsiniz. tornavidanın ucu biraz kalın olmalı.
2- bu tarz vidalar için satılan özel bir tornavida vardır, arkadan çekiç vb. darbesiyle vurulduğunda ucu döner. onu deneyebilirsiniz ancak o aletler tek bir vida açmak için pahalı ve/veya bulmanız zor olabilir.
3- paket lastiği benzeri bir malzemeyi vidanın içine koyup büyük başlı bir tornavida ile açmaya çalışın. kauçuk malzeme tornavidanın boşa dönmesini "belki" engelleyebilir.
4- vidanın kalınlığı çok yok gibi, kargaburun ile sıkıca tutup çevrilebilir.
5. vidanın içerisine, vida başından daha küçük uçlu bir düz tornavidayı çekiç yardımı ile biraz vurarak yuva açabilir, akabinde daha büyük bir tornavida ile o yuva sayesinde vidayı açabilirsiniz.

semyasa

küçük uçla açılmaya çalışılmış gibi geldi bana. yalama vidayla karşılaştığım her seferde peçete koyup hallettim.

beyaz power ranger

youtu.be

chezidek

Yıldız vida çok fazla hasar görmüş muhtemelen klasik yöntemlerle açmak zor olacaktır. Tornavidanın ucuna japon damlatıp vidaya yapıştırın öyle açmayı deneyin.

solo

Ucu sivrice olan değilde ucu küt olan yıldız tornavida deneyin.

Erva
1

mobil görünümden çık