arkadaşlar ikisi de 65 yaş üstü annem ve babamı yazlığa götürmek istiyorum (şu an bulundukları şehirden farklı bir şehirde yazlık). resmî ikametleri zaten yazlık olarak görünüyor. herhangi bir izin almadan götürebiliyor muyum yoksa her şekilde yasak mı acaba? karakoldan izin alınıyormuş galiba.




 

e-devlet'ten seyahat izin belgesi alacaksınız. Anneniz ve babanızın e-devlet hesabına girip oradan almanız gerekiyor. Onay otomatik veriliyor. Gidilen yerden 1 ay dönmeme şartı var.

hayaletimsi

bu arada az once sahsim aciklama yapti. 65+ icin sokaga cikma yasagi kalkti. 10-20 arasi dolasim serbest. yazliginiz 1-2 saatlik bir uzakliktaysa sorun olmaz gibi

exlibris

yaşlıların yasağı ilk kalktığında "yürüyüş mesafesine" kadar izin vardı. hala öyle mi onu bilmiyorum. yani 10-20 arası ama yürüyüş mesafesi mi, yoksa araçla uzağa da gidilir mi ondan emin olmak lazım.

ben de aynı durumdayım zira.

kibritsuyu

Teşekkürler. Ben yazdıktan sonra açıklama gelmiş. Gideceğimiz yer 2 saat uzaklıkta. Herhalde saat 10-20 arasında yola çıkarsak izine de gerek kalmayacak gibi duruyor,

orient blue
1

mobil görünümden çık