kondisyonum kötü, 20 kilo fazlam var ve 2 seçenek var.

1- 20-25 km/saat hızında 45 dakika kondisyon bisikletine binebilirim

2- 6 km yürüyebilirim 1 saatte.

hangisi tercih edilmeli?

 

İlk seçenek daha çok kalori harcatır ikinci seçenek daha çok yağ yaktırır. İkisini de yapma şansın var dönüşümlü yap, yok illa birini seçmeliyim dersen belirttiğim seçeneklere göre tercihini yapabilirsin.

İlk seçeneğin artısı/eksisi; enerji çoğunlukla kas/karaciğer glikojenlerinden gideceği için sonrasında yiyeceğin karbonhidratların bir kısmı burada depolanır, yağ sentezi yapmazsın ama aktivite sırasında yağdan da çok fazla kaybın olmaz.

İkinci seçeneğin artısı/eksisi; aktivite sırasında enerjinin büyük bir kısmı yağdan karşılanır ama çok fazla kalori açığı oluşmaz, o nedenle toplam alman gereken kalori miktarını aşmadan manuel olarak kalori açığı vermen gerekir, günün geri kalanında yiyeceklerine içeceklerine ekstra önem göstermen gerekebilir.

angelus

hızlı kilo vermek istiyorsan bisiklet daha çok kalori yaktırır. 6 km yürüyerek 300 kalori civarı yakarsınız. o da 40 gram falan vermiş olursunuz. diyet mutfakta başlar mutfakta biter bence. aktiviteler mental olarak iyileştiriyor bu sebeple işe yarıyor kalori yakımından ziyade. günlük 700 kalori civarı açık bırakarak ayda 3 kilo verirsin. 500ünü diyetten ver kalanı da aktivitelerle.

glamdr1ng

İp atlayın, ciddiyim. 2 ay içinde kendiniz tanıyamayacaksınız bile.

burka

biraz yürü, bisiklet yap sonra da biraz koş

bir soru sorcam
1

mobil görünümden çık