Selamlar,
Araba satışında, noter ücretini alan ödüyor. Evde durum nedir? Bir teamül var mı yoksa değişir mi? Hatta soruya emlakçı komisyonunu da ekleyeyim. İyi pazarlar.



 

satışı üstüne alan öder

ismailbüyük

anlasmaya bakar. misal ben evi alirken, pazarlik icin bir rakam soyledim. ev sahibi benim de tapu masrafimi odersen tamam dedi.

her iki tarafin tapu masrafini illa alici odeyecek diye bir kati kural yok. bence pazarlik konusu yap. genelde alici oduyor evet. ama kati kural degil.

camussar

aynı, alan öder.

giovanne

Yasal olarak eşit ödenmesi gerekir, hatta tapu harcı için bankanın ödemeler kısmına geldiğinde hem Alıcı hem satıcının adı çıkıyor ama teamül alıcının ödemesi.

Ha anlaşabilirsen yarı yarıya da ödeyebilirsin tabi sonuçta yasal olan zaten o.

wilhelmwasmuss

wilhelmwasmuss +1

yasal olarak döner sermaye ücreti satıcıdan, tapu harcı da yarı yarıya.

birfincankahvedahaisteyenadam

Ev 300k olsa, 12k tapu masrafi var, sen bana yasal olarak 6sini senin odemen lazim dersen bende sana o zaman evin fiyati 306k isine gelirse derim. Bu karmasaya girilmeden tapuyu full kendinin odeyecegini kabul ve karsiya soyleyerek evin kendi fiyatinda pazarlik edebilirsin.

pofudukayi

Yüzde 4 tapu masrafı çıkıyor genelde bunu Alıcı öder

shredd

yasal olarak farklı, ama alan ödüyor her türlü masrafı. işlemler sırasında kutu kola alınsa bile evi alan kişiye otomatın parasını attıracaklar neredeyse. adet böyleymiş.

lovemyself
1

mobil görünümden çık