Birkaç ay evvel 0.99!dan konut kredi çektim.
Şu an kredi düştü. Yapılandırma yapılırsa 100 bin TL faizden kurtulacağım.

Yani üç beş ay farkla bu kadar fark ödemek reva mı?

Bu konuda hakkımı aramak istiyorum.

Neler yapabilim / yapabiliriz arkadaşlar?

 

Maalesef, en eski müşterisin artık.

neymis

bu konuda affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. sanırım geçmişte bu şekilde yapılandırma olmuş ama bana çok saçma geliyor. örneğin konut faizleri düşmeyip aksine artsaydı yeniden yapılandırma denilecek miydi ? hayır. o yüzden ben bankaların yanındayım bu olayda. bilmiyorum çok mu cahil düşünüyorum..

taha1907

amaç zaten herkese kolaylık sağlamak değil, kenarda parası olan ve kredi kullanmamış yeni kişileri sisteme dahil etmek.
Birşey yapamayız herhalde.

amusan

tabi ki var. yukarıdakilerin de dediği gibi faizler artsaydı bu sefer sen yapılandıracak mıydın?

trajikomix

Arkadas faiz yükselince adam neden yapılandırma yapsin? Banka her türlü kazanan durumunda zaten. Mantıksız mantıksız şeyler yazıyorsunuz. Daha önce bu şekilde yapılandırma yapıldığına göre şu anda da böyle bir beklentinin olması gayet normal. Sanki dünya üzerinde hiç yaşanmamış bir şeyin talebini etmiş gibi sasiriyorsunuz.

elorelia

@taha1907 bilgi amaçlı şöyle açıklayayım, bu yapılandırma olayı zaten yasal, hani insanların kyk borçlarının silinmesini istemeleri gibi bir şey değil ya da bankaya bir temenni, ağız yüz eğme değil, bankacılıkta kredilerin başladığı zamandan beri olan bir şey.
kredi faizleri düşerse başta yaptığınız sözleşmeye göre ya da o an ki banka kararına göre borcunuz yapılandırılır.
hatta "refinansman" diye de bir şey var. onu da google'dan araştırabilirsiniz.

@santimantal sorması ayıp ne kadar çektiniz acaba, hesapta bir yanlışlık yok değil mi, 100bin faiz değişikliği çok fazla geldi de.

artci sarsinti

bir sözleşme yapıldığı zamanın şartlarını taşır. Sen ödeyeceğin faiz oranı ve miktarına imza attın. Ben yapılandırma olması taraftarıyım, ama olaya tek yönlü de bakmamak lazım. Banka para satarak para kazanıyor, havadan değil. Sana bu oranla verdiği parayı da kendi marjını koyarak mevduattan elde etti ve ona göre bilançosuna koydu, eğer yapılandırmazsa normal bir ülkede yaşasaydık bankaya en ufak bir şey söyleme hakkın olmazdı bence. Zaten kötü şartlarda olduğumuz için ben yapılandırılmasını destekliyorum ama dediğim gibi banka bu parayı havadan vermiyor ve muhtemelen bu düşük faizli kredilerin bir çoğu zarar yazacak bankalara. Ve kamu bankalarının zararı bir nevi senin benim cebimden çıkacak yine.

tuborg yesili

Faiz yüksekken ev fiyatları düşüktü. ona göre uygun evi bulup kredi maliyetini hesaplayıp aldın.

şu an o evi tekrar almak istesen belki 100 tl fiyatı artmış olacaktı. öyle düşünün. çok kaybınız olmadı belki de

efruz

Iki taraf olarak o zaman bunun iyi bir alisveris oldugu konusunda hemfikir olup anlastiniz. Nasil bir hakkin oldugunu iddia ediyorsun anlamak mumkun degil.

dunal

@artci sarsinti,
260 bin çektim. 15 yıllık.

santimantal
1

mobil görünümden çık