Komik bir soruyla karsinizdayim.
155 boyundayim, motor ehliyeti almayi planliyorum seneye ama vespa vs kullanmak icin degil de virajli dag yollarinda uzun seyahatler yapmak icin. Arada sehirde de kullanirim.

Ama farkettim ki motorlar cok buyuk. Yani gecen bisikletimi cozerken bir motorun yaninda duruyordum, benim o motor durur pozisyondayken ayaklarimin yere degmesine imkan yok. Kawasaki idi kendisi.

Diyecegim odur ki, kisa insanlar istedikleri motoru nasil kullaniyorlar? Daha dogrusu dururken ayaklari nasi yere degiyor? Yoksa bisiklet gibi boyu mu var her modelin?

Tesekkurler

 

alçak sele kitleri, direksiyon kitleri var.

ikincisi tek tarafa kalçayı kaydırıp tek ayakla tutuyolar.

advmoto-assets-advmoto.netdna-ssl.com

valla kısacık boyuyla 600lük 1000lik naked kullanan bayan arkadaşlar gördüm tanıdım.

senin gördüğün motor enduro ya da naked olabilir, büyük motorlar yüksek oluyor ve aslında göründüğünden daha ufak öyle görünüyor.

muhtemelen alacağın motor scooter tipi ortası boş olacaktır, durduğun zaman ayakta çok rahat tutabilirsin.

www.mutlual.com

hem şişko hem deli

abi naim süleymanoğlu bmw 3.20 kullanıyordu , koltuğu kaldırmasına rağmen görünmüyordu.

mikahakkinen

Boy 155 ise motosiklet tip seçenekleri kısıtlı, enduro ve touring çok zor, ama ss ya da naked motorlar olur. Scooterları saymıyorum zaten olur.

SS asla önermem, nakedlar bile çok agresif ama ideal güçte bir tane alınabilir.

Boydan çok, bacak boyunuz önemli.

John Bloor

Kullanmayı iyi öğrenme kadar boyunuza uygun motosikletle geçireceksiniz. Kısa boylu olup da yüksek motosiklet kullananlar yok değil, durunca seleden biraz kayıp ayak uçlarını yere değdirerek denge sağlıyorlar. Siz de öyle yapacaksınız. Elbette yüksek motosiklet kullanmak şehir içinde dur-kalk yapınca iyi de kullanıyor olsanız eziyet olur. Optimumu bulacaksınız. Ayrıca motosikletlerin bazılarında selelerinde yükseklik ayarı olur +-3-4 cm gibi payı vardır.

malheiros

Öncelikle selam, umarım kafana göre bir motosiklet bulursun. Markaların kısa boylu arkadaşlar için de seçenekleri var. İlk aklıma gelenler;

1) Honda MSX 125 nam-ı diğer GROM
2) Kawasaki Z 125 PRO (bunun bir de pro olmayanı var o yüksek)

Bu motorların ikisi de çıplak motor tabir edilen türden. Yani uzun yolda viraj sevdam var demişsin ancak bunlarla çok fazla rüzgar yersin (istersen ileride yüksek cam takıp idare edebilirsin). Ama uzun yola bence motor hakimiyetini arttırdıktan sonra çıkmalısın. Bu iki motorda da hakimiyet kazanman oldukça kolay, ikisinin de tanıtım videoları zilyon defa çekilmiştir. Youtube'da bulabilirsin.

Tarzım bu değil dersen Kawasaki Ninja 250 SL bakabilirsin. Bu motor kadınlar arasında oldukça popi'dir. Şu video'dan bakabilirsin www.youtube.com dk 7:30'dan sora İpek yorumlarını aktarıyor, kendisi de 160'dan kısa diye biliyorum. Videonun 12. dakikasından sonra da sahibi çıkıyor onun da yorumlarına bakarsın (boyutlarını yorumluyor). Rüzgara karşı daha korunaklıdır ancak bir parça daha yüksek ilk iki seçeneğe göre.

İlerleyen yıllarda hakimiyetin arttıkça zaten sıkıntıların azalacaktır. Yüksek hacimlerde de kendine motosiklet bulacağından şüphem yok ama oralara daha 2 3 yıl var diyelim.

okumayi sevmeyen okur

dengenin ve kontrolün boyla alakası yok. 160 boyla gs1200 süreb biliyorum. zaten motoru kaba kuvvet ile kontrol ediyorsanız orada büyük hata var.

ancak, bu bahsettiğim denge ve beceriye gelebilmek için geçilmesi gereken bir süreç mevcut. yani iki günde olacak iş değil. başlangıç için daha alçak bir 250cc chopper ile en az 1 yıl 10-20 bin km yaptıktan sonra bu hevese devam etmek mantıklı olur.

tersi kırık bacak, kol ve sürekli düşüp yerden kaldıramadığın bir motor olur.

orpheus

honda grom al çok mantikli olur ve inanilmaz tatli bi motor.

motoru kullanirken bazen çok yavaş hızlarda denge bozulup ayagi yere koymak gerekebiliyor.

yada motoru bazen geri geri çekmek gerekiyor, hele hafif egimli ise iki topuklari yere basmadan motoru çekmek çok güç.

egokalp
1

mobil görünümden çık