Şimdi ben mouse üzerine geldiğinde üzerinde bir şeyler yazan bir frame açılan bir flash uygulaması yapmaya çalışıyorum (bir bir biri birilerine).
Anlaşıldığı gibi flash'tan anlamıyorum.

Mouse'un geleceği yere buton ekledim, onun içinde Over'a frame ekledim. O Frame'e açılması gereken şeyi ekledim lakin şöyle bir problemim oldu. Şimdi ben mouse bi noktaya gelince o frame açılsın istiyorum. ama bu anlattıklarımı yapınca flash'ı çalıştırdığımda açılacak olan frame sınırlarına mouse geldiğinde, frame açılıyor.

Umuyorum ki anlatabilmişimdir. Bir yardım edebilir misiniz? Teşekkür ederim

 

over a frame eklersen mouse üzerine geldiğinde frame'e gider.

buttonu normal bir şekilde oluşturup. action ayarında

On (Release)
Go to and Stop (1)
End On

diyebilirsin. böylece üzerine baslılıp çekildiği zaman istediğin frame e gider.

voiceofthemysteron

o butonu movie clip yapacaksın. movie clip yaptıktans onra kod kısmına on(rollover) property'sinin içine gotoandplay(x bir sayı) yazacaksın hareketli bir şey yaptıysan. yok butonun üstüne geleyim hareketsiz dursun bir frame'de dersen gotoandstop(x bir sayı) yazacaksın. x sayısı istediğin frame numarası olacak.

uckac

Adobe flash cs4 kullanıyorum. Mouse üzerine geldiğinde olmasını istediğim şekli 2. frame olarak düzenledim. Buton eklediğim alanda, timline civarında sağ tıklayıp Actions'a girdim. Layer 1: Frame 1 alanına dediğinizi yazdım. Fash'ı çalıştırdığımda sonsuz döngüye girmişçesine 2. frame açılıp kapanıyor. Ben nerde yanlış yaptım?

harmonikhakaret

telaşa gerek yok. layer açıp 2 frame stop(); esc+st yani ekleyerek durdurabilirsin.

fukka
1

mobil görünümden çık