notebookumun wireless kartı bozuldu sanırım. format ve driverları tekrar yüklemem de işe yaramadı.

evde şu aletten var ancak bu sadece ağı alıp tekrar dağıtma görevi mi görüyor? harici wifi adaptörü olarak kullanılabiliyor mu?

www.akakce.com

 

bende bu gösterdiğim markanın değişik modeli var.

www.hepsiburada.com

usb ile bağlanıyor, bağladığım zaman yeni bir wireless kartı gibi kendi wireless kartını kullanıyor. laptopta da öyle, macde de öyle. seninkinde de öyle olur.

hem şişko hem deli

@hem, teşekkürler. sizinkisi zaten adaptörmüş sanırım. benimkini usb’den bilgisayara bağlayınca da bir şey çıkmıyor. zaten usb’ye bağlanma sebebi sadece güç için sanırım.

violetsky

Yok, o ürün wi-fi genişletir. İki farklı prensipte çalışıyor onlar. Biri farklı bir ağ oluşturuyor. Diğeri aynı ağ adında oluyor ve böylece erişim sınırlarını genişletiyor. Bilgisayara wi-fi alıcısı olarak bağlayamazsınız çok büyük ihtimalle.

himmet dayi

benim aldığım ürünün ismi de dark range extender/ wifi antenna diye geçiyordu.

sanırım bu isim konusunda bi karmaşa var.

hem şişko hem deli

arkadaşlar zaten cevap vermiş fakat ben farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum. unix tabanlı sistem (osx, linux vs) kullanıyorsan veya kullanacak olursan wifi çipi için unix driverı olduğundan emin ol. marka olarak yıllarca kullanayım sıkıntı çıkarmasın kaliteli olsun dersen alfa tavsiye ederim.

ama ben seninle aynı durumda olsam laptopın wireless çipinin modelini öğrenip aliexpressten sipariş ederdim.

beyaz power ranger
1

mobil görünümden çık