hastayı, öğrenciyi müşteri olarak gören ve onun beklentilerini gerçekleştirmeye çalışan hastane, üniversite gibi kurumlar uzun dönemde yozlaşma eğilimi gösterebilirler mi?




 

özel kurumların bir çoğu böyle. tamamen güveni kaybediyorlar bir süre sonra.

insomniac

En başından yozdurlar zaten. Bununla ilgili bir deney yapılmış. tr.m.wikipedia.org

Hastanelerin de köprüler gibi ön sözleşmeyle inşa edildiğini düşünürsek zaten her şey para çevresine odaklandırılmış şekilde yürütüleceği için hastalık fabrikası olup çıkacaktır oralar.

muhayyer divan

okullar için bir şey diyemeyeceğim.

ama hastaneler için şöyle bir cevabm olacak. bu ay içinde bir ameliyat oldum. bütün tetkiklerimi devlet hsatanesinde yaptırıp ertesi gün sonuçlarla birlikte ülkenin en pahalı hastanelerinden birine gittim, ilgili prof sonuçlara baktı, beni muayene etti, bu tahliller ne zamanın tahlili dedi, dünün dedim. sen bugün aynılarını bir daha yaptır dedi.

ben de ilk düşündüğümde "oo yağlı müşteri herşeyi yeniden yaptırsın" diye düşündüğünü sandım fakat 2. gün arasında bazı değerlerimde %50düşme vardı ve ameliyatımın gidişatının değiştini fark ettiler.

dolayısıyla doktorların, gereksiz yere test isteyip fatura tutarını yükseltmeye çalıştığını sanmıyorum. ayrıca doktorlar neden uzun dönemde yozlaşsınlar ki, ne kazançları olacak..

benaslinda

çoktan yozlaştılar. hastaneler hastalık, üniversiteler de cahillik saçıyor.

giovanne

Kar amaçlı çalışan her kurum o "yozlaşma" eğilimini göstermek zorundadır maalesef.

roket adam
1

mobil görünümden çık