böyle insanların birbirlerine bir şeyler satmalarına aracılık eden sitelerde satılan bir malın hatalı, yanlış çıkmasına karşı yani kullanıcıların birbirini dolandırma ihtimaline karşı diyelim nasıl bir önlem alııyorlar. yani demek istediğim "bu siteyi kullanarak sahip olduğunuz ürünlerdeki aksaklıklardan sorumlu değiliz" tarzı bi yazı koymak sitenin bi yerine yeterli oluyor mu yoksa böyle bir yazı koymanın yanında hukuksal bişeyler yapıp işte notere veya neresi ilgilieniyorsa böyle yerlere gidip bazı işlemler yapıyorlar mı kendisini bu tarz şeylerden soyutlamak için. birisi sizin sitenizideki birisi tarafından dolandırıldım diye şikayet etse işte sadece sitedeki yazı yeterli mi yoksa öyle hukuksal bi belge var da onu mu gösteriyorlar mesela.




 

yani sen urun eline gectikten sonra 3 gun icinde bilgi veriyorsun ve sonrasinda ona gore mi saticiya para aktariliyor? bu tarz siteleri pek kullanmadigim belli oluyor herhalde :)

aslinda benim sordugum iste terslik olma durumunda olay satici ve alan arasindadir tamam ama diyelim ki magdur olan taraf siteye dava acmaya karar verdi bu konuda. o zaman site kendini nasil savunuyor. ya da bu magdur olan kisinin zaten siteye dava acma hakki yok mu. dava acmaya hakki varsa da hicbisey olmaz mi site sahibine. boyle bir hakki yoksa da site bastan bazi hukuksal islemler yaparak mi sagliyor bunu ya da boyle bir hakki varsa site sahibi davada hakli gorunup zarar gormemek onceden biseyler yapiyor mu yoksa zaten direk kanunlarda belirtilen bisey var mi bununla alakali site sahibine koruyan. ya da siteye kendilerince biz sorumlu degiliz tarzinda bir yazi eklemek yeterli oluyor mu?

tepedeki psychedelic adam

site zaten böyle bir durum söz konusu olduğunda kendini yasal olarak kurtaracak biçimde düzenlemiştir üyelik sözleşmesini. böyle bir durum olduğunda da üyelik sözleşmesinde belirtilen şartları üyenin kabul ettiğini, herhangi bir aksilik olma durumunda alıcının parasını 3 gün güvende tutup, alıcının izni ile satıcıya aktarıldığını vs hakime sunar. bence böyle bir durumda siteye hiçbir şey olmaz. tabi ki "biz sorumlu değiliz." şeklinde bir ibare onları yasal olarak sorumsuz yapmaz. ama eğer böyle bir şey yazılıyorsa da gerçekten yasal sorumluluklarından kurtuldukları için yazıyorlardır.

girl in a coma
1

mobil görünümden çık