[q]
(7) 

Burun Rahatsızlığı

va #1422604
Merhaba,
Eşim burun kısmında nefes almada biraz zorluk yaşıyor, konuşurken tik olarak ya da psikolojik olarak burnunu çekiyor ya da cümleler arasında yüksek nefes alarak kendini rahatlatıyor. Bunu burnundaki bir fazlalığa ya da engele bağlıyor.
Bunu yaşayan, bu konuda uzman olan ya da bir doktor bilen var mıdır?
Teşekkürler.

 

bir kulak burun boğaz doktoruna göründü mü?

silver apple

söyledikleriniz yüzeysel. Daha önce kbbye gitti mi? dışarıdan veya içerden burun eğriliği var mı? sürekli burnu tıkalı mı geziyor? Uyku düzeni etkileniyor mu? Boğaz rahatsızlığı sık oluyor mu? geniz akıntısı var mı? Ağız kokusu, reflü, baş ağrısı sıkıntısı var mı? Bu alerjik bir sebebe bağlı burun eti şişmesi sebebiyle dönemsel de olabilir, travmaya bağlı burun eğriliği sebebiyle de olabilir başka pek çok sebebi de olabilir.

burundan nefes almak tahmin edebileceğinizden de fazla hayati avantaj sağlar. iyi bir kbb uzmanı bunun cevabını verecektir.

bugisme

KBB ye gittim ama gitmedim sayılır, doğru düzgün bakmadan bişey yok dedi gönderdi. Sağ ve sol burun deliğimde dengesizlik var. Örneğin sağa kulak çöpüyle deneyınce ilerlemiyor, sanki orda kemiğe çarpıp kalıyor gibi. sol taraf oldukça ilerliyor geniş yanı• işte iki burun deliğimdekı dengesız nefes alış vermiş nedenıyle devamlı burnumu cekıyorum sanki iyi gelecek gibi ama aslında iyi geldıgı de yok. Sinüzit bas agrım var evet: gece de nefes alış verdisinde hafıf ses varmış eşimin söylediğine göre. Çoğu zaman burnum tıkalı gibi geziyorum çok nadir açılıyor.uzun zamandır var. Önceleri önemsenmiyordum normal tıkanıklık sanıyordum. Burnumu çıktığımın farkına varmıyordum: ama dikkat edınce çok gıcık bır durum. Şu virüs durumu bırak daha geçkince ilk iş doktora gitmek ama önemli olan iyi bir doktor bulmak...

va

Bır de lise dönemlerimde burnumu çok şiddetli bir kapıya çarptım.çok acımıştı ama kanama vs olmadığı için sanırım o nedenı olamaz. Bir de uzun zamandır gözlük kullanıyorum acaba o mu neden olduğu diye düşünüyorum artmasında. Çünkü göz kenarlarında çökme var gözlük kullananlar bilir:(

va

kemik eğriliği ve konka hipertrofisi olma ihtimali yüksek. tomografi çektirmeniz lazım.

jangbogo

vermiş olduğunuz bilgiler ışığında, Muhtamel olarak burun kemiği eğriliği+ burun eti probleminiz var. Bu yakınmalar uzun dönemler sürüyorsa tavsiyem kesinlikle bunun ameliyatını olmanız. Tomografi gerekeceğini sanmıyorum çünkü çok daha büyük şikayetlere sahiptim ve bunu basit bir kamera ile görebiliyor doktorlar burunda hangi sorun var. ben de çok uzun yıllar yukarıda bahsettiğim sorunları yaşadım, son damla da sürekli iyileşmemin akabinde nükseden boğaz enfeksiyonları sonucu acildeki bir doktorun, bütün sorun burnunda aslında, bir kbbye görün ve bence ameliyat ol, burnundan düzgün nefes alamadığın için ağzın açık uyuyorsun ve boğazın kurudukça hasta oluyorsun demesiyle ampul yandı bende. ilk işim rinoplasti ameliyatı ile septum deviasyonunu giderip, radyofrekans ile burun eti yani konkanın ufaltılması oldu, inanılmaz rahatladım, yok böyle bir his, o nefes farkını anlatamam. Bu arada doktorum burun kemiğinin geçmişte bir travmadan dolayı “J” şeklini aldığından bahsetti. Burun kolay kırılır anlamazsın bile, öyle kaynar gider dedi. Belki top çarpmıştır falan dedi. Aklında bulunsun yani, operasyon kesin çözüm.

bugisme

Çok teşekkür ederim bilgiler için, siz nerde hangi doktora gitmiştiniz..¿ iyileşmiş olmanız da çok güzel darısı başıma:)

va
1

mobil görünümden çık