Yakın arkadaşım evlendi geçen sene şuan karı koca işsiz. Yakın arkadaşımın (erkek) ailesi yardımı ile geçiniyor. Aslında ev ve arabaları var ama ne bileyim iki senedir işsiz çocuk. Bu yüzden yardım etmek istoyrum fakat nasıl söyleyeceğimi bilemedim. Normalde yabancı tanımadığım biri olunca çekinmem ama yakın arkadaş olunca biraz çekiniyorum nasıl anlar diye. Nasıl söyleyiym sizce?




 

Ancak iş bulmaları konusunda yardımcı olabilirsiniz çünkü dediğiniz gibi evi ve arabası olan kişilermiş.

purplee

@duygusuzromantik Bilmiyorum ama kendimi onun yerine koyunca aileden para evlenince aileden para almak zor olur düşünüyorum en azından yükünü haiffletir.
not:Ev ve arabasını da ailesi almıştı.

retarder

Arkadaşınızın pek yardımlık durumu yok bana kalırsa. Hem evi hem arabası varmış. Ailesinin ya da kendisinin alması bir şeyi değiştirmiyor. Evine bakan, cep harçlığını koyan da varmış. Çok zor durumda olsa arabayı satardı. Demek paraya ihtiyacı yok.

Benim dayımın oğlu da sizin arkadaşla aynı durumda. Ama keyfi yerinde. Hatta iş beğenmediğinden işe girip çalışmıyor. Eminim dışardan bakan sizin gibi düşünüyordur, iş bulamadı diye ama öyle değil.

GoodMorningTeacher

iş bulmasına yardım edin +1

candide

aslında para yardımı yapmanda onu iş bulmaya iten bir faktör olacaktır. utanır biraz belki eğer keyfi çalışmıyorsa.

ayseee

Arabayı satıp onunla gecinsinler. Çok naifsin uzerler seni.

elorelia

yakın arkadaşsa yanlış anlama olmaz.imkanın nisbetinde zarf hazırla ,ağzını yapıştır.mümkünse yanlızken kankacım zor zamanlardan geçiyoruz,bu süreçte ne olur ne olmaz yanında bulunsun de zarfı ver kendisine.ben karı koca işsiz kalan arkadaşıma bu şekilde yaptım.

duptıs

arkadaşımdan borç almak yerine ailemden alırım.

anais

Güya borç ver geri alma

cosmicgadin

+1 elorelia

elitoangelito

Etme

kirmizipilotkalem

ailesi yardım ediyorsa size düşmez bence.
100 kelimesi 50 kuruşa makale yazmak zorunda kalan işsizlerden de değil anladığım kadarıyla.
hem de sokak hayvanları dururken...

not dark yet

Evini ve arabasini da ailesi almissa is begenmiyor da olabilir.
Zaten her seyi ailesi sagliyormus, siz niye kendinizi zora sokuyorsunuz!

chitosan

ne desem ahkam kesmek olacak. yardım etmek istiyorsanız iş bulmasına aracı olabilirsiniz. ya da kendini geliştirmesi, yetkinlik kazanması için gördüğünüz fırsatları paylaşabilirsiniz.

cliquot

Senin havadan verecegin 3-5 kurus dislerinin kovuguna gitmeyecek. Yani sonucta 1+ sene her ay maas gibi verecek bollugun yoksa bir manasi olmaz, onu da nereye kadar verebilirsin? Ailesi simdiye kadar idare ettiyse zaten durumlari rahatmis.

Ailesinden para aldigi icin kotu hissettiginden yardim etmek istiyorsun ama senin aile desteginin yerine gecmene imkan yok. Zaten toplumsal norm olarak akran arkadastan para alarak yasamak tuhaf bir durum.

hot potato
1

mobil görünümden çık