Bir hafta önce işsizdim ve işsizlik maaşına başvurmuştum, onaylandı. Cuma günü yeni bir işe başladım. Bunu kurum görür mü, yoksa benim siteden/edevlet'ten işe girdiğimi bildirmem gereken bir modül var mıdır? Ceza yemeyelim sonra




 

Kurum görüyor ama ne hikmetse bunu bildir diyor. Yanlış hatırlamıyorsam en geç 15
gün içerisinde yeni işe başladıktan sonra durdurmanınız gerekli. Dediğiniz gibi işkur sitesinden hesabınızdan bildirim yapabiliyoruk ben şubeden yapmıştım Aralık ayı salgın yoktu tabii.
Ola ki bir durum oldu yeni işinizde işszilik şartlarını tekrardan sağlayamadan işten çıkarılır veya istifa ederseniz başvurup durdurduğunu mmaaşı tekrardan alabilirsiniz böylece.

munferidin munasibiii

yarın işkuru arayın bence. ben cezalı geri ödedim ama kendim geç bildirmiştim. siz bildirmezseniz kolay kolay anlayamazlar ama ilerde ortaya çıkarsa sıkıntı olur. sgk işkur ile bilgi paylaşmıyordu en son. giriş çıkışlara dair.

tukenmez adam

Ya da şöyle bişey yapabilirsin;
İşe gireceğin yere söyle, 5-6 ay sigorta yapmasanız olabilir mi de. Onlar da (çok kurumsal bir firma değilse veya iş kazası riski çok değilse) severek kabul ederler. Böylelikle hem maaş hem işsizlik maaşı almış olursun.
Etik mi? Değil
Gerekli mi? Kesinlikle

etna
1

mobil görünümden çık